Jeg kaster inn håndkleet!

En æra er over. Superpapsen kaster inn håndkleet.

Jepp dere. Vi har kommet dit i livet at det er på tide å se seg litt rundt og vurdere hva en holder på med. Ærlig talt er jeg meget fornøyd med det jeg ser, men innser også at det er viktig å gi seg mens leken er god. Med andre ord:

Det er på tide å avslutte bloggen.

Jeg skal selvfølgelig forklare hvorfor. Men aller først vil jeg få si noen ord:

Dere som har lest denne bloggen er fantastiske. Jeg har aldri nådd opp til topplistene og jeg er veldig glad for nettopp det. Jeg har derimot vært så heldig å ha en fantastisk leserskare som har fulgt meg på mitt lille hjørne gjennom 3 pappapermer, 2 fødsler og veldig mye annen moro.

Og dere har utvilsomt pushet meg for å være en så god superpappa som jeg kan bli for Thelma, Ellie og Frans.

Jeg skal ikke påstå at bloggen har utrettet så mye på den tiden som har gått fra den ble startet i januar 2012. Rent konkret er vel det største jeg har fått til at herretoalettet på IKEA Slependen har litt annerledes skilting. Men jeg har hatt det fantastisk moro med dere.

Sammen har vi danset bæreseleballett, vi har testet pappaerm i alle Oslos bydeler, vi har fått på trykk kanskje tidenes morsomste leserinnlegg i Dagbladet (vel og merke under pseudonym, jeg vil ikke ha den stående i søkeresultatet på mitt navn), vi har irritert vettet av mammaen og irritert vettet av mange andre mammaer.

Vi har stått på barrikadene for å gi pappaer en plass i hjemmet, og for at mammaene både skal få feste og sove ut dagen derpå. Ikke minst ga vi nok Forbrukertilsynet et lite sjokk i sin tid.

Kort sagt, jeg ler veldig godt når jeg blar meg tilbake i arkivet. Der er det utrolig mye rart som befinner seg. Og jeg kan garantere at svært lite av dette hadde skjedd om ikke jeg hadde opplevd at andre satt pris på mine påfunn og lo sammen med meg.

Så tusen takk for latteren og gledene! Også kanskje, bare kanskje, har jeg gitt litt mot til en pappa eller to der ute i møtet med det fantastiske fenomenet og privilegiet det er å få barn.

Så hvorfor avslutte bloggen nå?

Det er på tide å innse at barna blir større. De får stadig tydeligere personlighet. Ikke minst begynner Thelmas venninner å komme seg på nett. Da er det ikke like fett med en pappa som blogger om en.

Jeg skal være ærlig å si at nettopp derfor har jeg holdt Thelma på en armlengdes avstand fra bloggen de siste årene, og derfor har jeg vært svært varsom med personlige opplysninger om barna gjennom alle de siste 6 årene. Det har vært en forutsetning at de alltid skal være fornøyde med det som kommer ut.

Men jeg syns ikke det er verdt det å ta noen sjanser og anser det som best å legge inn årene mens leken enda er god. Jeg vil at de skal kunne lese denne bloggen med stolthet for både seg selv og for pappaen sin. Og akkurat det er jeg sikker på at de kan nå.

«Superpapsen» er et stempel de vil ha vansker for å vaske av meg. Og til de som måtte lure kan jeg garantere at det ikke blir flere barn i familien. Også på det punktet er det viktig å gi seg mens leken er god.

Men jeg kan skylde på barna så mye jeg vil. Sannheten er jo at det, som alltid, er meg det handler om.

Det er bare å innse det, jeg bikker snart 40. Og en 40-årig pappablogger med stadig større viker bør kjenne sin besøkelsestid. Det er på tide å overlate stafettpinnen til yngre pappaer der ute som skal gå i akkurat de samme fellene som meg og som kan ta pappablogging til enda større høyder!

Du er derimot ikke helt kvitt meg. Jeg opprettholder kontoene mine på Instagram og Facebook hvor det vil komme både stort og smått, mye moro og helt sikkert noen gode tips i nye og ne. Ikke minst så jeg har jeg da plattformer å hyle ut på om Stortinget skulle være fristet til å innskrenke pappapermen igjen. Så følg meg gjerne videre der.

Også vil det kanskje dukke opp noe totalt nytt fra meg når skrivekløen virkelig melder seg, men akkurat her inne er det med dette helt slutt.

Takk for følget!

«Jaaaa Frans! Endelig! Endelig skal pappa gi seg! Kanskje han kan ha litt fokus på oss også nå!» Neida, Thelma, Ellie og Frans takker for følget de også!

19 kommentarer

 1. Trist, men helt enig i det du skriver!

 2. Åh neeeei!! Du som er en så fantastisk gledesspreder!!! Men jeg kan forstå det DU skriver! Men du skal vite at for meg blir du og dine virkelig savnet!! Men kommer til å følge deg videre på Insta og Face Takk for mye latter å glede! Hilsen 3 barnsmor

 3. Barnefri

  Takk for mye moro og innsikt i livet med barn.

 4. Marianne

  Tusen takk for alle timene med fantastisk mye fin blogging! Full forståelse og støtte i valget! Vil jo savne den litt mer «fyldige» bloggen. Føler litt at jeg har blitt kjent med dere gjennom alle disse åra, så er glad for at dere fortsatt blir litt på nett 🙂
  Ønsker dere alle 5 en strålende høst!!

 5. Ajaj! En æra er over. Takk for laget

 6. For en gjeng, for en mann,‍♂️, takk for mang en latter og intens pågangsmot

 7. Veldig forståelig at du gir deg nå, men det har vært noen timer med lystig lesing. Følger deg videre på de andre plattformene!

 8. Så trist, men veldig forståelig! Takk for alle årene med god underholdning 🙂 Kommer til å savne deg!

 9. Dette var trist, men forståelig. Takk for all latter og glede!

 10. Så synd, men skjønner hvorfor du gir deg
  Har vært en glede å følge deg på bloggen

 11. Dette var trist lesing en onsdagsformiddag.
  Har likevel full forståelse, og det viktigste er jo helt klart å verne om barna.
  Lykke til! Følger deg videre på Instagram for alltid.

 12. Tusen takk for at du har delt av deg selv. Du kan være stolt av det du har gjort! Jeg må si at jeg respekterer høyt det valget du nå har tatt, av hensynet du har til barna. Det er superpappa egenskapene dine som viser seg. For det er ikke en selvfølge at alle foreldre tenker som deg, (og meg) mange deler ukritisk alt fra bilder av febersyke barn til bar som har is i hele ansiktet. Uten å tenke på hva det kan gjøre for barns selvfølelse når de kommer i nett om Thelmas alder. Flott at du reflekterer over dette men også flott at du deler det på din blogg. Kanskje men bare kanskje andre følger ditt eksempel! Du er et flott menneske med en flott familie. Dere har gitt meg mange gode stunder med latter her i bloggen!

 13. Det beviser virkelig at du er en superpappa når du gir deg nå! At du innser konsekvensene av bloggen og lar barna komme først. Takk for fine og morsomme innspill.

 14. Anniken

  Å det var leit! Men samtidig helt riktig. Du er virkelig en superpappa ☺️

 15. Tusen takk for mange fine og artige lesestunder her på bloggen din – det har vært en fryd å følge deg! Vil helt klart savne den (selv om jeg selvsagt forstår valget ditt, jeg også) og er kjempeglad for at du fortsatt blir å «treffe» på andre plattformer!

 16. Kristin

  Tiden takk for mange gode og morsomme innlegg det er lett å kjenne seg igjen i som småbarnsforeldre. Og det har vært veldig gøy å følge Frans, vi har en sønn som er akkurat like gammel. Lykke til videre med alle sammen, jeg kommer til å savne bloggen 🙂

 17. caroline

  Du er og blir en superpaps!!! Takk for nå,
  og hell og lykke videre for deg og familien!

 18. Cecilie

  Takk for innsatsen. Har ledd mye, og ikke minst har det vært en fin tilnærming til en del alvorlige tema. Jeg er ganske sikker på du har vært med å gjøre det enklere å være en type pappa som liker å være pappa.

 19. Takk for kjempefin blogg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *