5 utfordringer for pappaer om sommeren!

Sommerferie er langt fra bare avslapping, lek og moro. Spesielt ikke når en har barn i familien. Her er 5 av de største utfordringene pappaene møter på om sommeren!

Årets sommer har utvilsomt, og noe foruroligende med tanke på klimaet, vært en av de beste på lenge. Men som trebarnsfar har den ikke bare vært enkel. Det har utvilsomt vært noen utfordringer underveis som nok flere pappaer enn jeg har fått føle på kroppen. Her er 5 av dem!

1. Hoppe fra 3-meteren
Jeg har skrytt for Thelma at jeg i ungdommens dager hoppet fra høyeste tårnet på Frognerbadet. Det faktum at dette var over 20 år siden, den gang jeg veide en del kilo mindre og før jeg utviklet en anelse høydeskrekk hadde lite å si da hun selv plutselig ville hoppe fra 3-meteren ut i havet.

En pappa kan jo selvfølgelig ikke frarøve sin datter gleden over å sprenge nye personlige grenser om sommeren. Men jeg var ikke helt forberedt på kravet om at jeg måtte ta sats først, både for å vise at det hele var trygt og for å kunne ligge klar i vannet nedenfor om noe skulle skje når hun selv tok sats.

Krabbefiske er nok en aktivitet som passer bedre for meg enn å kaste seg i fritt fall fra store høyder.

Tre meter ned til et uant bunnløst dyp krever sitt når en nærmer seg 40. Jeg ser med gru frem til at hun krever det samme når hun om noen få år skal kaste seg utfor 10-meteren.

2. Reise med barn
Ok, denne sommergleden rammer nok vel så mange mødre som fedre. Men i år ble jeg sendt ut på 7 timers biltur alene med 3 barn og hund fra Oslo til Hardanger.

Mammaen hadde «tilfeldigvis» pådratt seg et jobboppdrag som medførte at det enkleste for henne var å møte oss på ankomststedet.

3 barn, 1 hund og 1 pappa på 7 timers biltur ble i det minste livlig.

Samme hvordan en reiser i ferien, enten det er bil, tog eller fly, så er det alltid en utfordring om reisen går over lengre tid med barn. Trøsten er kanskje at en uansett kommer frem til slutt. Den store sorgen i at en faktisk må ta samme veien tilbake på returen.

Den største utfordringen for pappaer på bilferie kommer kanskje når en endelig er fremme. Da gjelder det å tøyle seg så en ikke får totalt panikkanfall når en åpner døra til baksetet og ser hvordan bilen ser ut etter at barna har fått boltre seg.

Det beste en pappa kan gjøre er å lukke øynene i det han åpner døra for å slippe ut barna etter 7 timers kjøretur…

3. Leggetid på nye plasser
Å legge små barn er som oftest alltid en utfordring. Og det hjelper ikke når barna plutselig skal legge seg på helt nye og uvante destinasjoner.

Spesielt ikke når kveldssola står rett inn på rommet dere har valgt som åsted for ferien, gardinene på stedet er av flortynn hvit bomull og luftingen på rommet er lik null.

Å legge seg er ikke lett. Spesielt ikke når rommet er fullt opplyst og gradestokken godt over 25 grader.

Det kan bli rimelig hett både i selve rommet og i topplokket på den stakkars pappaen som iherdig forsøker å få den lille i søvn. Det var ikke få lag med tepper og håndklær som til slutt ble hengt opp foran vinduene da.

4. Vaske ut sand av hodebunnen
Det er en glede å tilbringe tiden på stranden når sommeren er like solrik som i år. Gleden er ikke like stor når en kommer hjem og skal vaske barna rene for moroa.

Jeg har forsøkt med både såpe, plukking og skrubbing, men jeg er ganske sikker på at barna mine kommer til å ha sandkorn i hodebunnen til godt over nyttår.

Det er gøy å være på stranda, utfordringen kommer når en skal vaske av seg moroa senere.

5. Slå sammen UV-telt
Når vi snakker om stranda kommer vi ikke utenom UV-telt. UV-telt er en genial oppfinnelse for hete sommerdager på stranden. De tar liten plass og er særs enkle å slå opp. Deretter kan barna sitte i skyggen og kose seg uten å bli totalt stekt eller overopphetet.

Gleden er stor for både store og små. I det minste helt til en skal hjem. For hvem andre enn pappaen er det som får ansvaret for den tilsynelatende enkle oppgaven å pakke sammen teltet?

Det er ikke uten grunn at de kaller meg Superpapsen! Take 2 #klmhomage

Gepostet von Superpapsen am Sonntag, 29. Juli 2018

Om du faktisk forstår hvordan et slikt telt slås sammen tror jeg du kunne tjent gode penger på stranda om ettermiddagen ved å tilby dine tjenester for en liten sum. Det er ikke få småstressa solvarme pappaer som står og sliter mens sultne barn maser om å få dra hjem.

Som oftest klarer jeg det selv til slutt, men jeg har enda ingen anelse om hvordan. Min strategi er å forsøke til jeg har flaks.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *