Er det mulig å få litt matro her?

Reklame i samarbeid med Mills / #millsmatro

Det skal ikke legges skjul på at middager ofte kan bli litt stressende hjemme hos oss. Det er kanskje ikke rart med tanke på at både barn og voksne har hatt lange dager i barnehage, på skole og på jobb.

Det medfører gjerne lite tålmodighet og høye skuldre. Da kan det fort koke over både i gryter og i topplokket til enkelte pappaer.

Når blodsukkeret er lavt og energinivået langt nede er det kanskje ikke rart det koker over litt her og der.

Vi har et mål om at middagene skal inntas i rimelig rolige omgivelser. Det er liksom da familien skal sitte samlet og fortelle litt om hvordan dagen har vært, og kanskje legge noen felles planer. Men når middagen endelig er klar bedrer ikke alltid situasjonen seg. Ellie er ofte ferdig med å spise etter 2 minutter og klar for å løpe avgårde. Dette trigger selvfølgelig Frans som helst vil stå oppå bordet mens maten inntas.

Det er mildt sagt av og til, eller kanskje ganske ofte, livlig rundt bordet, noe som kan medføre at vi voksne ikke alltid rekker å spise før barna har takket for seg.

Det kan bli rimelig livlig rundt middagsbordet til tider.

Og jeg vet at vi ikke er alene om dette. Å makte å få matro, både for voksne og for barn, er noe mange familier strever med. Mills har et ønske om å bidra her. De har opprettet et eget nettsted hvor vi voksne kan finne enkle tips og triks til hvordan vi kan få mer ro rundt middagen i hverdagen.

Her finner du for eksempel tips til hvordan du kan innvolvere barna, både i middagslaging og -planlegging. Om barna får bidra selv blir nemlig ventetiden frem til middag hakket enklere å takle. Og poteter en har skrelt selv smaker alltid bedre enn dem mamma og pappa disker opp med!

Slipp til barna på kjøkkenet er et av Mills’ viktige tips.

Nå vet jo alle småbarnsforeldre med litt erfaring at det å involvere barna på kjøkkenet ofte kan bli mer til stress enn til hjelp. Og det tar gjerne lengre tid og blir litt mer rot å ordne opp i enn om en tar ansvaret helt selv.

Men som Mills påpeker: Alt til sin tid. Her er det viktig å ha lave skuldre og ikke forvente perfekt resultat og komplett harmoni hver eneste gang.

En forbauset pappa oppdager at datteren faktisk kan bidra.

Mills har også utviklet et eget «Matro»-spill som gjør måltidet ekstra moro. Spillet fins både i en brettspill-versjon og i en gratis digitalversjon. Her legges utdaterte regler for bordskikk i skuffen og lar hele familien ha det moro rundt kjøkkenbordet samtidig som en både får spist og lært litt.

«Matro»-spillet kan lastes ned her.

Sjekk ut hva Mills kan tilby av tips. Og husk å senke skuldrene og ikke forvent at alle måltider skal inntas i ro. Og når det koker over totalt så er det faktisk lov til å jukse litt ekstra innimellom for å kunne innta middagen i noenlunde ro.

Det blir i det minste ro rundt bordet når Frans får ha majonestuben i fred.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *