Dette må med i pappas fødebag!

Det er ikke bare mammaen som må forberede seg på en fødsel. Også pappaen må gjøre seg klar. Men hva skal pappaen pakke i sin del av den famøse fødebagen?

img_3967.jpg


Fødebagene den gang de lå klare. Kan noen gjette hvem som var min og hvem som var mammaen sin? Ingen premie for korrekt svar…

Fødebag er så og si et eget studium for kvinner. Det fins nok flere velfylte forum som tar for seg temaet side opp og side ned. Det skal ikke forundre meg om det er skrevet doktoravhandlinger som tar for seg temaet. For utstudert er det garantert.

Men hva bør egentlig pappaen ha i sin fødebag?

img_3954.jpg

Her er det utvilsomt en del feller å gå i. Noen fedre lar mammaen forberede alt og blir stående på føden med et lite klesskift i hendene og murrende mage. Andre tar med seg alt de kan tenke seg de kan ha behov for. Men tro meg. Du trenger ikke å møte ditt nyskapte vidunder med nyinnkjøpte fotballsko og FC Barcelonas hjemmedrakt klar i hendene. Du rekker heller ikke å lese pondusbladet du kanskje pakker med om det hele skule gå litt trått.

Badebukse trenger du heller ikke. Om du har hørt mammaen snakke om badekar på føden er det ikke deg det er myntet på. Det vil du nok forsåvidt være glad for senere.

Jeg har vært gjennom tre fødsler, så jeg har heldigvis gjort meg noen erfaringer. Det faktisk vil trenge er følgende:

Rene sokker og undertøy
Joda, det er mammaen som skal ta den tyngste jobben. Men det er ikke rent liten fare for at pappaen blir litt svett også. Da kan det være greit å være forberedt.

En god venn endte opp med å nesten gå glipp av hele fødselen til sin førstefødteda han fikk for seg at han måtte gå ut og vaske føttene underveis. Men det er jo viktig å møte den nye verdensborgeren velkledd.

Deodorant
Dette med stress og svette skal på ingen måte undervurderes. Så om du ikke skal ende opp med å stå på føden med armene klemt inntill overkroppen som en noe evneveik Tyranosaurus Rex kan de være smart å ha en deodorant i bakhånd.

Men pass på å velg en mest mulig duftfri en. Du ønsker ikke å bli sendt på gangen av mammaen som ikke holder ut lukten av deg der du står og tripper nervøst.

Sjokolade og brus
Dette er førstepri. Om du skal komme deg gjennom fødselen som en mann er det viktig at blodsukkeret er på topp. Noen (les: mammaen) vil kanskje påstå jeg har overdrevet den gang jeg pakket mine egne bager, men så har jeg også erfaring.

Det er viktig å pakke nok til at det kan deles med mammaen. Erfaring tilsier at hun neppe har prioritert dette i sin egen bag.

Sleng gjerne med noe frukt også, men ikke pakk det på forhånd. Du har ikke lyst til å ta opp en to uker gammel banan mens du heier mammaen frem.

En avslått mobil
Mobilen må du også ha med. Du må sørge for både å ringe taxi, late som om du har kontroll på rietellerappen og informere både egne foreldre og svigerforeldre om at noe holder på å skje.

Men du må for all del slå den av når det hele står på. Hvis ikke vil du ha svigerfar, gjennom svigermor, symbolsk hengende over skulderen din med strengt blikk og formanende røst forkledd som «bekymrede meldinger» om ting står bra til. Du har allerede nok å bekymre deg for, så bare skru mobilen av. Så kan du heller svare på de 10-20 meldingene når det hele er over.

Matpakke
En fødsel kan vare en stund. Og i utgangspunktet får ikke pappa mat på sykehuset. Du vil heller ikke risikere å måtte forlate moroa for å kjøpe deg en pølse på nærmeste kiosk. Så ta med matpakke.

Men vær klar over at du for alltid vil måtte leve med mammaens historier om at det første du gjorde da fødselen var i gang var å tilberede deg en skikkelig saftig sandwich. Men det er jo ingen grunn til ikke å kose seg det lille en kan i et øyeblikk som dette spør du meg.

Et skikkelig kamera
Joda, mobilkameraene har kommet seg. Men noen øyeblikk i livet er det grunn til å forevige i ekstra god kvalitet. Så ta med deg kamera.

Bare ikke fall for fristelsen til å ta det opp før det verste er forbi. Hvis ikke kan du risikere en snarlig skilsmisse. Det skal helst ikke være resultatet av en fødsel.

En stor fet fin sigar
Det fins noen øyeblikk i livet hvor en kan unne seg slikt. Og fødsel er utvilsomt en av dem. Bare pass på å komme deg ut av sykehuset før du fyrer opp seierstønna. Hvis ikke kan du bli mektig upopulær.

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

img_3965

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *