Da narrene inntok Tjolöholms slott!

Reklame i samarbeid med VisitSweden.

I sommer tok vi en biltur langs den svenske vestkysten hvor vi besøkte blant annet Dalsland, Apelviken og Steninge langs den svenske rivieraen i Halland og Baldersnäs. Inntrykkene og aktivitetene stod mildt sagt i kø. Men på turen rakk vi også å reise innom et ekte slott hvor vi var gjester for en dag!

Tjolöholms Slott ligger idyllisk til langs den svenske vestkysten, en drøy halvtimes kjøretur sør for Gøteborg. Her finner du mye å oppdage for store og små.

Mest attraktivt for de yngre i familien var utvilsomt lekestua formet etter Emils Kathult som vi fant i caféen tilknyttet slottet.

Hallo på do!

I det samme vi gikk inn i caféen forsvant alle tre barna inn i leken. Det var først da vi lokket med caféens pannekakebuffet at de dukket opp igjen.

Merk at lekeplassen formet i Emils ånd ikke er gratis. Moroa koster 60 kroner per barn. Da får heldigvis barna leke så mye de vil i lekeutstillingen gjennom dagen og det inkluderer også en Emil-rebusjakt hvor alle som fullfører får premie. Men med 3 barn sier det seg selv at det fort kan koste litt å ta turen innom Tjolöholms’ café selv om en kanskje kun har planer om en matbit. For lekeutstillingen er rimelig sentralt plassert, og det er neppe lett å holde barna unna om en først trer inn.

Men for barna var dette utvilsomt et høydepunkt i løpet av besøket på Tjolöholms Slott.

Ikke minst må det bemerkes at caféen hadde tatt hensyn til både mødre og fedre når det gjaldt tilrettelegging av stellerom. Dette faktum alene medfører at jeg godt kan betale litt for at barna skal ha det moro.

Det fins dessuten mye en kan gjøre på Tjolöholms Slott som er helt gratis. Det mest spennende er kanskje å besøke selve slottet og hagene rundt. Det er et ganske imponerende syn der det står med utsikt over sjøen.

Slottets stall var tømt for hester, i det minste da vi var innom. I stede fant vi utkledningsklær for den som våger seg litt ut på glattisen og kanskje vil skape litt dramatikk på ferieturen.

Bare merk at kanskje ikke alle familiens medlemmer setter pris på akkurat det. I hvert fall ikke når det er pappa som gjør seg til.

Ikke minst er det verdt å bruke kveldstimene, eller kanskje hele dagen på litt krabbefiske. Det skal slett ikke allverdens til for å glede både store og små.

Tjolöholms slott byr på overnatting i svært hyggelige omgivelser. Selv bodde vi i de gamle arbeiderboligene på stedet som leies ut til en pris på 1250 kroner per person per natt.

En kan også leie husene på ukesbasis, og Tjolöholms Slott byr også på andre former for overnattingsmuligheter om en ønsker det.

Alt i alt er Tjolöholms Slott vel verdt en visitt om du er i området, enten det er for et dagsbesøk eller om du ønsker å overnatte i en eller flere dager.

Du kan lese mer om Tjolöholms Slott her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *