Er vi blitt totalt surrete?

Jeg var jo sterkt bekymret på barnas vegne hvordan de ville takle overgangen fra ferie til hverdagsliv. Det er visst noen helt andre jeg skulle vært bekymret for.

Det var ikke disse tre som skapte utfordringer etter ferien.

I dag var nemlig første dag med AKS (samme som SFO for alle utenfor Oslo) for Thelma, barnehage for Ellie og barnehagetilvenning for Frans. Mens alle tre barna var våkne, fornøyde og forventningsfulle lenge før vi i det hele tatt egentlig trengte, ble jeg vekket av mammaen som stod over meg med panikk i blikket.

Thelma mistet nemlig en tann i går, og vi hadde helt glemt å gjennomføre tanfeens plikter før vi la oss for kvelden.

I det mammaen så mitt forvirrede søvntunge blikk, og det faktum at jeg nær gikk på veggen i det jeg stablet meg ut av soverommet for å gjøre gudene vet hva, så ba hun meg heller bruke litt tid og våkne ordentlig.

I mellomtiden reddet hun tannfeens gode rykte med å påstå at Thelma hadde satt glasset med tanna feil sted. I det glasset ble satt i vinduskarmen ble det på magisk vis fylt med klirrende mynt.

Men dette var visst ikke det eneste vi hadde glemt. Vi hadde ikke merket barnas klær så de ikke forsvinner i mengden på barnehage og skole. Kanskje ikke rart med tanke på at vi ikke hadde funnet frem skifteklær i det hele tatt.

Matpakkene vi hadde påbegynt kvelden før var ikke ferdigsmurte, og vi innså plutselig at alle drikkeflaskene har forsvunnet eller blitt ødelagt i løpet av sommeren.

Kort sagt var det to småstressa foreldre som fløy rundt i morges mens barna rolig spiste frokost.

Oppvåkningen fra feriemodus kom brått på disse to her.

Men den største bommerten vår innså vi ikke før litt etterpå. Nemlig når Thelma pent skulle leveres på AKS for første dag etter sommeren.

På vei til AKS for første dag etter ferien!

Vi hadde endelig klart å smøre matpakker, funnet frem skifteklær, sirlig merket med navnelapper, og tryllet frem en drikkeflaske. Men å melde Thelma på AKS, altså SFO, hadde vi visst ikke klart. Eller rettere sagt, vi har meldt henne på med oppstart først på mandag.

Med andre ord ble det bomtur i dag. Og det gjenstår fortsatt noen dager før Thelma kan ta turen igjen. Jeg aner ikke hva vi tenkte på da vi fylte ut ferieplanen i vår, men vi må vel ha tenkt at det er hyggelig med noen ekstra dager med ferie for Thelma.

Thelma fikk i det minste bli med å levere Frans på første dag for barnehagetilvenning, noe hun var svært fornøyd med.

Hva hun skal gjøre disse dagene gjenstår å se, de planene får vi legge når mammaen kommer hjem fra jobb i dag. Men Thelma var uansett strålende fornøyd med noen ekstra feriedager. Hun har allerede foreslått at hun kan bli med mammaen på jobb en dag eller to, noe jeg syns er en glimrende idé!

Uansett er det ganske tydelig at det er foreldrene, og ikke barne, her i huset en bør være mest bekymret for. En kan vel slå fast at det av og til går litt fort i svingene når det er flere barn enn voksne i familien.

Følg surrehuet Superpapsen på Facebook og Instagram.

2 kommentarer

  1. Det er en løsning på dette problemet. Flytt til et lite sted i Nord-Norge jeg er rimelig sikker på at de ville sagt: så koselig at du kommer noen dager før Thelma! Da kan vi kose oss ekstra lenge sammen! Velkommen, velkommen, har du hatt en fin sommer?
    Noen ganger er det fint å bo i gokk

  2. Nysgjerrig-Petra

    Er det lov å spørre hva mammaen jobber med? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *