Vil familien klare denne utfordringen?

Reklame i samarbeid med Bavaria.

Jeg er vant til å takle utfordringer på strak arm. En kan kanskje stille spørsmålstegn ved om resultatet alltid er like bra, men stort sett går det meste over forventningene og litt til. Men denne utfordringen er jeg veldig spent på.

Bilforhandleren Bavaria har nemlig utfordret oss til å ta med nye MINI Countryman Hybrid på norgesferie!

Om det er mannen som står til bilen eller bilen som står til mannen kan sikkert diskuteres. Et viktigere spørsmål er om mannens familie også vil kle bilen like godt.

I praksis skal hele familien, 2 voksne, 3 barn og 1 hund på tur fra Oslo til Hardanger hvor vi skal være noen dager. Som alle småbarnseiere vet er det nesten samme om en skal på ferie i 3 uker eller overnatte et par dager hos familie. En må uansett pakke for alle eventualiteter.

I tillegg nevnte jeg for jentene, i et svakt øyeblikk, at vi kanskje skulle forsøke å komme oss ut på telttur når vi først er ved vidda. Dermed må teltutstyr også være med. Jeg forsøker ikke å gjøre det enklest mulig for meg selv.

Vil vi alle med utstyr få plass, eller må Thelma tilbringe hele turen på taket?

Jeg har i utgangspunktet ingen grunn til å klage. MINI Countryman Hybrid er bygd for å være en meget komfortabel bil. Både for passasjerer og fører. Jeg har allerede testet bilen og vet at den er god å kjøre og er utstyrt som en tipp topp moderne hybrid.

Men vi snakker tross alt om en bil med fokus på ordet «MINI» i navnet. Blir det faktisk plass til både hele familien, bilseter og bagasje for en tur tvers over landet? Er bilen i det hele tatt egnet som familiebil og langtur, eller vil vi ende opp med å måtte gi opp hele utfordringen før turen i det hele tatt har begynt?

Bilen ser kanskje ikke stor ut. Men bagasjerommet tar faktisk 405 liter, så det bør være plass til en del her.

Jeg skal innrømme at første delen av bilturen vil bli «enkel». Mammaen er nemlig på jobboppdrag på Vinjerock og møter oss først i Hardanger. Da blir det litt ekstra plass å boltre oss på for oss andre.

På den annen side får jeg da «gleden» av å tilbringe 7 timer på veien alene med våre 3 storsjarmører. Det kan jo bli mildt sagt interessant.

I utgangspunktet bør det være en drøm å være passasjer i denne bilen. Men i lag med to søsken og tre bilseter kan det fort gå hett for seg uansett hvilken bil en befinner seg i.

Barna gleder seg nok i hvert fall til å teste barnesanger på repeat over Harman Kardon anlegget i bilen. Kan hende sauene som beiter på Hardangervidda får noe å svinge seg til da.

Som sjåfør har jeg en anelse om at jeg, i det minste rent fysisk, vil få det svært så behagelig.
Alt klart for langtur!

Og enda mer interessant blir det på turen hjem. Da skal jo hele familien være med. Blir det faktisk plass til mammaen eller må hun også etterlates i Hardanger?

Her kan du lese mer om MINI Countryman Hybrid og kanskje finne din drømmebil.

Ready to roll!

Turen vår over fjellet starter allerede fredag! Da kan du følge den på Instagram og Facebook!

2 kommentarer

 1. vi er på runde to med bilferie og ivmorra statte tur 3 med et oitdtopp hjemme før det bører videre med unger og hund og vogn, men har takboks og det hjelpe på. husk å lagre lydbøker i spotify alt etter hva ungan like. her gikk det i bukkene bruse, diverse torbjørn egner, marvus og msrtinius med mer.

  god tur

 2. Ved å leie hus eller leilighet som har vaskemaskin og tørketrommel går det helt fint – da trenger du ikke å pakke mye Etter 3 netter på primitive hytter er vi nå i leilighet i örebro (airbnb er tingen) , vasker og tørker klær, før vi er klar for 3 nye netter på primitive hytter!
  Utstyr deg med god musikk, da er mye gjort – Knutsen og Ludvigsen går på repeat hos oss! Ungene roer kranglinga og masinga, blir sittende og lytte til de morsomme tekstene.

  God tur og kos dere ️☀️

  Hilsen familien på 4, som er på bilferie i Sverige i år.

  PS: Dropp gummistøvler, mye mer moro å plaske i vanndammer med sandaler

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *