Vi har smakt verdens beste grøt i Halland!

Reklame i samarbeid med VisitSweden.

Visste du at ved den svenske vestkysten, i et koselig lite vandrehjem, finner du verdens beste grøt? Det visste ikke jeg heller før denne sommeren, men nå har jeg smakt den!

I Steninge, Halland, på Sveriges vestkyst, like nedenfor Gøteborg, besøkte vi nemlig Steninge Vandrarhem. Her har de mange opplevelser å by på!

Steninge Vandrarhem ligger idyllisk til ved den svenske kysten mellom Halmstad og Gøteborg.
Surfs up! Vi så raskt at her hadde de mer enn bare grøt å by på.

Per, som er medeier av stedet har noe så morsomt som VM gull i grøtkoking! Ja, et slikt mesterskap eksisterer, og per dro i havn den gjeveste tittelen i siste mesterskap.

Per Carlsson er en beskjeden kar, men jeg fikk overtalt han til å posere med mesterverket sitt.

Og når en først er på besøk hos verdensmesteren i grøtlaging må en selvfølgelig smake på mesterverket!

Det ser kanskje enkelt ut, men dette er altså verdens beste grøt!
Verdens beste grøt burde kanskje nytes in natura, men litt pynt for øyets skyld er lov.
Jeg er ingen grøtkjenner, men grøten var god! God nok til at jeg kanskje forsynte meg vel mye ifølge mammaen.
«Ok pappa, jeg vil påstå denne er hakket bedre enn ferdiggrøten du pleier diske opp med.»

Jeg vil ikke akkurat kalle meg noen grøtconnoiseur. Men grøten var hvertfall god nok til at mammaen satt foten ned da jeg gikk for en femte porsjon. Hyn syntes visst det var grenser for hvor mye en trebansfar kan skyfle i seg til frokost. Selv da jeg forsøkte meg på unnskyldningen om at det var for bildenes del.

Men det må påpekes at grøtgullet mest er en liten sidegimmick hos Steninge Vandrarhem. Per og Catharina som driver stedet har mer å by på enn bare dette.

Catharina og Per driver Steninge Vandrarhem med store smil og store hjerter.

Målgruppen deres er kanskje ikke primært småbarnsforeldre. Her fantes det besøkende i alle aldersgrupper, som tydelig tok livet med ro. Her er det lagt opp til at en kan vandre på turer langs vannet eller i skogen, blant annet har de egne eventyrstier for barna. Eller en kan delta på en av aktivitetene vandrerhjemmet tilbyr.

Blant annet kan en leie SUP-brett. Og for meg som aldri har forsøkt dette før takket jeg ikke nei da jeg fikk tilbudet om å forsøke. Men jeg skal innrømme at de kreative bildene med yoga på brettet kunne jeg bare se langt etter. Her var det nok den minste på brettet som hadde mest kontroll.

Jaaada, alt under kontroll….
Noen begynner å få teken på det.
Tadaaaa!

Den langgrunne stranden er ikke bare ypperlig for amatører på SUP og unge badeløver. Blant steinene er det også ypperlig anledning for krabbefiske.

Stranden i Steninge.
Krabbefiske på gang!
Enkelte voksne morer seg like mye, eller kanskje mer, over krabbefiske som barna…
Krabbeklo!

Steninge Vandrarhem er absolutt verdt en visitt om du er i nærheten, også om du bare stikker hodet innom. Foruten verdens beste grøt byr de også daglig på en særs spennende lappebuffet med både søte og salte lapper.

Har du noen gang smakt havrelapper med laks? Her har du sjansen!

Så ta gjerne turen innom her for noen kulinariske opplevelser og en tur på stranden for litt SUP-testing eller krabbefiske!

Her kan du lese mer om Steninge Vandrarhem.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *