Hvorfor skjer dette hver eneste helg?

Det slår aldri feil. Det er lørdag, barna har all mulighet til å bli liggende i senga og sove så lenge de vil. De skal ikke noe spesielt på flere timer, og det er ingen vekkerklokker som river dem ut av den dype søvnen.

Likevel kan du banne på at innen klokka er 7:00 har både Thelma, Ellie og Frans kommet seg ut av søvnen, opp av senga og startet opp festen livet tross alt er.

Noen er hakket gladere for å være våkne enn andre…

På ukedagene må vi ofte hale dem opp. Hvertfall de to eldste. Og jeg har enda til gode å se Thelma våkne før vekkerklokka ringer på en ukedag. Det er utenkelig at hun helt frivillig ville åpnet øynene før tidligst klokka 8. Og det kun om noe helt spesielt stod på programmet.

Om hun hadde vært like kjapt oppe som i helgene, er jeg sikker på at vi hadde hatt ekstremt god tid på skoleveien.

Jeg har en teori om at det er morgen-TV som frister, og som medfører dette absurde skuespillet hver eneste helg. Jeg har derimot forsøkt å si at det blir ingen TV før klokka 8. Det var ikke spesielt heldig. Det endte med at jeg selv måtte underholde dem i en hel time først. Mens jeg såvidt klarte å fokusere og desperat forsøkte å få i meg noen dråper kaffe.

For å si det slik er det forsøket kastet på de dårlige idéenes gravplass for lengst.

Når selv de minste må mate seg selv bør de ta et hint om at det er hakket for tidlig for pappaen.

Jeg har hørt rykter om at når de blir tenåringer blir det så og si umulig å få dem opp av senga. Og jeg skal innrømme at jeg gleder meg ørlite grann til den tid kommer. Da får kanskje også jeg ligget og dratt meg litt.

1 kommentar

  1. Catrine

    Jeg tror det er fordi i helgene er de ikke like slitne som etter barnehage/skole. MEN synes ikke du skal klage på 7 altså. Mine to sover aldri lenger enn 6 en sjelden gang, oftest 5 og innimellom er vi våkne fra 04… Og hu minste på 2år sover ikke hele natta gjennom ennå

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *