I dag skammet Frans seg stort over pappaen…

I dag hadde jeg og Frans ingen større planer for dagen. Som alltid når vi har en blank dag til rådighet har mammaen nok av gode forslag. Men dagens oppdrag medførte Frans sitt første, men garantert ikke siste, skamfulle øyeblikk over sin egen far.

Mammaen foreslo nemlig at vi kunne ta en liten opprydning i garasjen. Det trengtes absolutt, for der var det nok hageavfall til å forsyne et helt villaområde med fyllmasse. Men kanskje aller viktigst var det å bli kvitt all panten som har vært lagret opp siden juletider.

Jeg er jo ikke suicidal som ektemann, så jeg gjør jo selvfølgelig som jeg får beskjed om. Dermed ble dette synet som møtte besøkende til vår lokale KIWI i dag:

Frynsete mann trillende på handlevogn med berg av tomgods og en liten baby. Hørte jeg noen rope «Alarm!»?

Jeg har jo vært i permisjon en stund. Og den lange perioden uten voksenkontakt har kanskje medført at jeg ikke alltid er like nøye med hverken barbering eller klesstil om morgenen. Og det ser unektelig ikke helt bra ut når det kommer en frynsete fyr trillende på en handlevogn fullastet med tomflasker og en liten baby.

Et sånt syn midt på dagen kan nok få alarmklokkene til å ringe hos enkelte.

Til mitt forsvar var som sagt varene lagret opp over lengre tid, og det var en del saftflasker fra diverse bursdagsselskaper som utgjorde grunnfjellet.

Jeg tror derimot denne unnskyldningen hadde hjulpet lite ovenfor dem som passerte oss i det posen med mammaens vinflasker trillet utover i vogna.

I det vi hadde fylt en hel pantemaskin og måtte rope på betjeningen for bistand med å bli kvitt bevisene for min tilsynelatende overdrevne drikking, viste hvertfall Frans tydelig hva han syntes om å måtte være med på dette opptrinnet.

«Aner du hva folk må tenke om oss pappa? Kan noen legge meg i koma og vekke meg når dette er overstått?»

Men han ble likevel passe fornøyd til slutt. Han fikk tross alt belønning for familiens mange tomme flasker.

«Ok, det er godkjent for denne gang pappa. Men aldri igjen. Hører du? ALDRI IGJEN!»

Og nei, resten av panten ble ikke brukt på varer for å kunne bygge opp et nytt lager av tomflasker i garasjen. Det får vi vente med helt til helgen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *