Supertips: Unn dere selv en miniferie til Gøteborg!

Reklame i samarbeid med VisitSweden.

Vi har vært på en liten miniferie til Gøterborg. Det vil si en langhelg med et lite stopp på veien. Og Gøteborg er storbyen som alltid leverer varene for store og små!

Vi har vært i Gøteborg flere ganger. Med knappe fire timers biltur fra Oslo er det en by det er enkelt å komme seg til. Så vanligvis kjører vi i ett strekk. Men denne gangen la vi inn et lite stopp på veien ned. Nemlig på dyreparken «Nordens Ark» som ligger omtrent to timer fra Oslo, eller litt over en halvtime fra grensa.

På oppdagelsesferd hos Nordens Ark.

«Nordens Ark» er en dyrepark som har som formål å ivareta og gi kunnskap om utrydningstruede dyrearter. Både fra Norden og andre deler av verden.

Her kan du oppleve omtrent 80 ulike dyr. Blant annet ulver, rød panda, amurleopard, tiger, sjeldne ugler, slanger, skilpadder og frosker. Det er et rimelig stort område, og du er ikke til enhver tid garantert å få se dyrene. Heldigvis, for det betyr at de har et større område å bevege seg på.

Et besøk her bidrar også til at dyrebestandene opprettholdes også for fremtiden da «Nordens Ark» er med i en rekke prosjekter for å bevare dyrene i sine opprinnelige floraer.

«Nordens Ark» ligger ganske perfekt plassert for den som ønsker en lengre pause på turen ned til Gøteborg. Her finner en også en lekeplass hvor barna kan boltre seg.

For vår del gikk turen denne første dagen ikke veldig mye lengre. Vi overnattet nemlig på Vann Spa Hotell i Bohuslän som ligger knappe 10 minutter unna parken. Hver fredag hele året åpner de spaområdet også for barn. Og i skolens ferier og hele sommerferien har barn adgang hver eneste dag.

Jeg kan garantere at dagen vi var innom var det få som fant veldig mye ro i spaet. Men barna storkoste seg i vannet.

Vann Spa ligger også idyllisk til ved vannkanten. Så om en går trøtt av varmt beroligende vann er det fullt mulig å ta seg en dukkert i innsjøen.

Men det var selvfølgelig Gøteborg som var selve målet for reisen. Og jeg tror neppe jeg overdriver når jeg påstår at dette må være Nord-Europas mest barnevennlige by.

Vi bodde på hotell Scandic Rubinen, som ligger langs Avenyen, hovedgata i Gøteborg, og som byr på familierom med plass til hele vår besetning. Herfra hadde vi et ypperlig utgangspunkt for å invadere byen og ta del i Gøteborgs opplevelser.

I Gøteborg finner du blant annet Trädgården midt i byen, som inneholder både fine parker og en herlig lekeplass.

Og kanskje aller viktigs finner en Albert Åbergs Kulturhus i samme park, stappfullt av ting å oppdage, og med show hver eneste dag.

Her kan en fint bruke noen timer både på dager med sol og regn.

Men kanskje aller viktigst for småbarnsforeldre så befinner fornøyelsesparken Liseberg seg så og si midt i Gøteborg. Jeg misunner virkelig svenskene at de har en såpass fin samlingsplass for både lek og opplevelser såpass sentralt.

Det nærmeste vi kommer i Oslo er vel besøk av Lunds Tivoli i ny og ne. Og det kan på ingen måte sammenlignes!

I Liseberg kan du gå både for en rolig piknik og oppleve menneskene, gå all out med karusellene, eller oppleve en god konsert i gangavstand fra hovedgata i Gøteborg. Stedet har en behagelig atmosfære og du blir ikke bankerott av å ta turen.

Om du vil kan du fint ha med deg egen mat inn så du får opplevelsen av stedet for en rimelig penge.

Selv mammaen og Frans dro på med noen karuseller, så her var det utvilsomt livlig både for store og små. Selv om kanskje enkelte satte mer pris på moroa enn andre.

Men at vi skal tilbake hit flere ganger er det ingen tvil om.

Alltid stas å ta med sin egen sønn opp i karusell for aller første gang.

Men om det kun er piknikk du er ute etter, så har Gøteborg et kanskje enda bedre alternativ hvor vi tok turen den siste dagen. Nemlig Slottsskogen som ligger sørvest i Gøteborg, like ved den idylliske bydelen Haga.

Her yrer det ofte med liv, men det er stort nok til at du lett finner en rolig plenflekk om du helst vil være for deg selv. Men på parkens lekeplass, Plikta, vil du nok ikke kunne forvente å være ensom. Den er nemlig meget populær, og med god grunn.

Her kan du fint plassere deg selv på en gressflekk like ved, nyte livet, og la ungene rase fra seg et par timer i strekk.

Det gjorde utvilsomt vi, helt til Frans våkna. Da måtte visst undertegnede også bli med å leke. Men hvem kan vel klage over det?

Gøteborg leverer utvilsomt. Mammaen og Thelma hadde egentlig planlagt å gå ut og spise sushi og ha jentekveld alene en dag. Det ble såpass mange andre opplevelser at det får de nesten ha til gode.

For at vi skal tilbake igjen er det absolutt ingen tvil om!

Her kan du se flere bilder fra turen:

Høyt henger dem og blide er de!
Lekeplassen ved «Nordens Ark».
Tiger Nordens Ark.
Yihaaa!
Vi slapp for det meste unna køer i Liseberg. Men om vi først måtte vente litt var det noen som fint klarte underholde seg selv. Om resten av køen fant det underholdene vites ikke.
N’te karusellturen for dagen. Tror vi endte opp på et titalls runder her.
Ingen tur til Liseberg uten en skikkelig kaninkos!
Mammaen på vei opp den mest barnevennlige berg- og dalbanen.
Mammaen på vei ned. Ellie overlevde. Såvidt…
Hakket tryggere å kjøre karusell med mamma…
Øver inn gravemaskinferdighetene i Plikta lekeplass.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *