Her ender vel alle pappaer opp en gang i permisjonen?

I dag tok jeg og Frans en tur dit alle fedre i permisjon nok ender opp med å ta en tur innom. Det er vel kanskje ansett som en slags pilgrimsferd for mange fedre. Vi tok nemlig turen til IKEA.

Men er det egentlig noe for permisjonen?

Egentlig skulle jeg bare kjøpe noen enkle kjøkkenglass. Med tre barn i hus har antallet vi eier drastisk gått ned den siste tiden. Likevel syns jeg Frans fortjente gleden av å teste ut ballrommet på IKEA.

En time fri til å teste ut om IKEAS utstilte sofaer virkelig er så myke som de påstår er jo ikke å forakte.

Jeg er usikker på hvem som ble mest skuffet av meg eller Frans da det viste seg at IKEAs lekerom har nedre aldersgrensen på 3 år.

Heldigvis fant jeg og Frans likevel en løsning som Frans kunne leve med.

Men da en dame uforvarende holdt på å legge en bamse oppå hodet til Frans innså jeg at det neppe var en god idé å la han bli igjen der alene.

Så da ble det selvfølgelig felles lunsj, eller rettere sagt dessert. Som nevnt hadde vi faktisk spist.

Men fra fjas til litt alvor. Det er utvilsomt en del fedre som blir utkommandert til å besøke IKEA i løpet av permisjonen. Det er ingen dårlig idé. Her er det mange inntrykk å ta inn både for store og små.

Men å legge opp til storhandel med en liten en på slep kan by på noen utfordringer.

Bare på vår lille tur mente Frans han både skulle få sjekke innmaten i ethvert utstilt skap vi kom over og sjekke om glassene som selges faktisk er knuselige.

Så jo fortere du kan komme deg ut igjen dess rimeligere blir turen.

Fordelen er jo at IKEA ofte ligger velplassert i nærheten av andre fristelse som er mer barnevennlige. Så for oss gikk turen sporenstreks videre til lekebutikken hvor Frans fikk boltre seg fritt så lenge han ikke tok lekene ut av emballasjen.

Alt i alt en rimelig vellykket tur. Og best av alt: Vi husket til og med å handle med glassene mammaen hadde bestilt!

Oppsummering:

Til å være butikk er IKEA utvilsomt blant de beste å ta med seg barn på. De ønsker dem faktisk velkommen med lekerom og fri test av det meste en måtte ønske av utstilte varer. Men IKEA har litt for mye knuselig utstilt til å kunne omtales som «barnevennlig» for ettåringer. Men samtidig, det er ikke fullstendig krise om du blir sendt ut for å handle litt. Du kan bli sendt værre steder av kona. Å tilbringe en hel dag her kan derimot neppe anbefales.

Karakter: 3/6

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *