Hvor enkelt er det lov å gjøre en barnebursdag?

I morgen er en mildt sagt stor dag. Ellie feirer 4 år! Og sånt noe går ikke upåaktet hen. Eller?

Den store dagen er vel og merke ikke før på mandag, men selve festen går av stabelen i morgen. Og vi venter storinnrykk fra alle jentene i barnehagen samt et par til. At det blir livlig er det ingen tvil om.

Og jeg må innrømme at selv om ambisjonsnivået for moroa er høyt, så har vi senket ambisjonsnivået for gjennomføringen noe.

Tidligere har jeg jo gått langt for å diske opp med egenkomponerte kaker, nitidig sjokoladedyppede popcakes, heliumballonger, trompeter til alle og vi har laget pizzaruller fra bunn. Det siste vel og merke med katastrofale konsekvenser.

Erfaring, og det faktum at vi nå har tilsammen 3 barn å ta hånd om, medfører at vi gjør det hakket enklere denne gangen.

Denne gangen blir det servering av posekake, vegetar pizzarull med ferdigbunn og rimelig lettlagd gelé. Trompetene har blitt droppet helt siden første runde. Det var en nybegynnerfeil som aldri skal gjentas.

Grunnen til at det blir ferdigbunn på pizzarullene er ganske enkelt at Thelmas bursdag i fjor nærmest endte i katastrofe. Jeg maktet å lage en gedigen smørje av det nitidig hjemmelagde fyllet og vår egen pizzabunn. Det hele ble en tårevåt affære som tilslutt endte i søpla. Klissete pizzaruller dynket i pappas salte tårer hører ikke hjemme på en bursdagsfeiring.

Moroa ble kun reddet av litt ekstra deig, store mengder mel og mammaens møysomme hånd.

Men i år sikrer vi oss altså mot at noe lignende skal skje igjen. Posekaka har jeg derimot ingen annen unnskyldning for enn at tiden ikke strekker til.

Men jeg har en anelse, eller vet, at barna vil bli vel så fornøyd selv om kaka ikke har triple lag og marsipanlokk. Ikke minst blir det både leker, fisking etter godtepose og selvfølgelig klovn. Heldigvis er ikke Ellie blitt for stor for pappaens ablegøyer enda!

Og forhåpentligvis blir det to foreldre som har energi til å delta i moroa, og som ikke har blitt totalt utslitt allerede av forberedelsene.

Følg feiringen på Facebook, Instagram og Snapchat.

4 kommentarer

  1. 4 barnsmamma

    Digger dere 🙂
    Er dere forresten vegetarianere?

    1. Takk 😀 Og nei, ikke vegetarianere. Men kommer litt forskjellige barn på festen. Noen spiser svin, andre spiser ikke kjøttdeig. Så da er vegetarløsning det enkleste. Og etter at kjøttversjonen gikk adundas sist oppdaget vi at alle syns vegetarversjonen med enkelt glass med pastasaus fra Helios var helt topp 😀

  2. Her har vi feiret 5 års dag i dag med pølser, kake og gele å skattejakt. Ble godt mottatt hos barna, de bryr seg ikke om det er avansert eller ikke. Mor og far er uansett helt ferdig etter 2 timer med bursdag

  3. her blir det bursdagsfeiring i barnehagen neste helg og siden pappaen er borte på jobb og full rulle med ungan, blir det enklest mulig. skal heldigvis ikke så mye til før en gjeng jenter i alderen 4-6 år blir fornøyd.. blir heller mer styr nå til seøve dagen da frøkna har bestilt marsipankake med elsa og anna på. har ei som er en kakemons og elske marsipankake. men har kjøpt inn ferdig marsipanlokk og sukkerbilde med elsa og anna på. så da må e vel klar å gjer resten

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *