3 overraskelser du får deg som pappa

En gjør stadig nye oppdagelser når en blir pappa. De aller fleste hyggelige, noen helt ok, også fins det de helt store skuffelsene. Her er 3 skuffelser du vil oppdage når du blir pappa:

1. Barna dine vil ikke dyrke hobbyen din slik du har planlagt
Når en får barn ser en for seg at du endelig skal få noen i familien å dele din store hobby med. Hvor fristende er det kanskje ikke å ha en liten mini-me du kan dyrke lidenskapen for frimerkesamling med? Eller en du endelig kan trene til å bli den fremragende ballettdanseren du aldri ble?

For min egen del ble det lagt planer om at jeg skulle bli både musiker og en kløpper til å mekke biler. For å si det milt er jeg totalt tonedøv og bilene har det med å selvdestruere i det jeg nærmer meg med en pipenøkkel. Selv hadde jeg store planer om at Thelma og Ellie skal ta opp min sjongleringshobby. Så langt har det mildt sagt gått dårlig på den fronten.

«Tenk deg Thelma! En dag skal du sykle på denne!!!» «Eh… Nei takk pappa.»

2. Du blir nedgradert til en vandrende søppelkasse
En ser kanskje for seg at en virkelig skal bli sett opp til når en blir pappa. Som en vandrende superhelt! Så langt har jeg til gode å høre hverken Thelma, Frans eller Ellie ytre ordene «Du er bare helt utrolig pappa!» Derimot anser de meg helt klart som en vandrende søppelbøtte. Papir igjen etter kinderegget på lørdag? Legg det oppå pappa som slapper av i sofaen. Hvor gjør en av den ferdigtygde tyggisen? Ber pappa strekke ut hånda og ta imot selvfølgelig. Dette til tross for at søppeldunken er minst like nærme.

Og du kan være sikker på at jeg ser ut som et vandrende pinnsvin hver gang vi har vært på tur på grunn av alle pinnene Ellie insisterer på at jeg må bære med meg hjem til tross for at pinnesamling er hennes store hobby og hun har minst like mange hender og lommer som meg sist jeg sjekket.

3. Barna dine kan plutselig mer enn deg. Om alt mulig!
Hvor mye husker du egentlig fra barneskolen? Jeg har mer enn nok med å huske passordene mine ulike nettkontoer. Samtidig får Thelma, og forsåvidt også Ellie, daglig påfyll av fersk allmennkunnskap. Husker du for eksempel plasseringene til alle planetene i solsystemet? Hvor mange måner Jupiter har samt navnet på dem? Eller at ordet «bag» egentlig kommer fra det norrønske «baggí»?

Hadde jeg visst hvordan dette skoleløpet skulle påvirke min rolle som superhelt og allvitende i hjemmet, så ville jeg kanskje vurdert hjemmeundervisning i stede.

For å si det slik har Thelma såvidt startet på skoleløpet, og hun begynner nok allerede å stille spørsmål ved hvilke kunnskaper pappaen egentlig besitter. Jeg kan bare se for meg hvordan dette vil gå når hun begynner på ungdomsskole og videregående. Vel, om hun noen gang faktisk får lyst til å lære seg å sjonglere skal jeg i det minste kunne bidra!

Følg wannabe «Super»papsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *