Kjære mammapolitiet: Rull inn puppen og ta dere en drink!

Det er de færreste som kan bli så illsinte som småbarnsmødre. Jeg skal langt fra skjære alle over én kam her, de fleste mødre er fantastiske, selv i (og kanskje spesielt i) ammetåka, men det kan av og til virke som om noen mødre får litt vel god tid i permisjonen…

Jeg snakker selvfølgelig om det velkjente mammapolitiet som mødre møter på i det de får barn. Det viser seg nemlig fort at det finnes flere uskrevne lover for det å være mamma. Og noen mødre blir som illsinte lemmen om du ikke hengir deg til deres leveregler og utfordrer deres formening om hva som er rett og galt.

Ok, det er kanskje på kanten å ta med barna for å hilse på levende slanger (slapp av, denne var ikke giftig). Men noen mødre lar seg hisse opp over langt mindre enn dette.

De fleste menn har nok fått med seg moroa, men får sjeldent føle det direkte på kroppen. Gjennom bloggen møter jeg på mammapolitiet innimellom. De dukker opp når du minst aner det, men jeg har lært meg at det er visse områder som får frem høygaflene lettere enn andre.

Ta for eksempel bilseter. En skulle tro at et bilde av et barn i bilsete ville vekke lite irritasjon hos noen. Men du kan banne på at det går få kommentarer før du får høre at barn helst skal sitte bakovervendt frem til 4 år. Og det betyr ingenting om du påpeker at bilsyken ga seg i det samme vi vendte bilsetet andre veien. Å ikke la barna sitte slik Trygg Trafikk anbefaler er for noen som å la å la barnet leke på motorveien.

«Pappa, du kan ikke legge ut bilde av at jeg sitter denne veien! Har du anelse om hvor mange illsinte kommentarer det medfører!?»

Det fins visst også regler for bæreseler. Av hva jeg kan forstå ut fra årvåkne mødre gir omtrent 90 prosent av utgavene som fins på markedet barnet hoftedysplasi og trolig varig svekkede sjelsevner. Og nåde deg om du ymter frempå at samsoving kan være både utfordrende og skadelig for et parforhold i lengden. Da skal du være beredt til å innta skyttergravene i en god periode etterpå.

Her kan jeg nevne i fleng temaer som får det til å koke. Både hull i ørene, todelt badedrakt, Ferbers gråtekur og andre temaer hvorav flere fremstår som totalt fremmedord for en normal mann, vil få kommentarfeltet til å syde av ivrige mødre som har sitt å si.

Den som plages mest i huset når barna skal lære seg å sove i egen seng er ifølge min erfaring utvilsomt pappaen.

Men et av det heteste temaene du kan våge deg utpå er alkohol og amming. Om du så vidt antyder at du er ammende kvinne og har luktet på et glass alkoholholdig drikke kan du nærmest garantere at du rimelig kjapt får passet påskrevet. Og barnet ditt vil kjapt bli dømt til et evig liv i både mishag og lidelse.

Det morsomme er jo at vi menn sjelden lar oss hisse opp på samme måte når det kommer til disse temaene. Om noen har bilsete annerledes enn vi ville gjort det? Hva så? Og om noen helst vil ha senga si for seg selv uten å få nesa klemt inn av foten til en fireåring hver eneste natt, så hisser vi oss ikke opp av den grunn. Tanken på at noen velger helt motsatt og syns det er fantastisk kos å få nesa klemt inn av en fireåring får heller ikke blodet til å koke hos den jevne mann. Og faktum viser jo at de aller fleste barn vokser opp til å bli oppegående mennesker samme hvordan de har sittet i bilsete og samme hvordan de har sovet.

Så kjære mammapolitiet: Det er ikke alle situasjoner det kreves en landsby for å oppdra en unge. Lær litt av mennene deres og ikke hiss dere sånn opp over hvordan andre velger å leve med sine barn. Og slå dere gjerne litt løs i ny og ne. Len dere tilbake og nyt et glass vin eller to. Eller for den saks skyld, overlat tåteflasker og barn til pappaen, og ta dere en kveld med dyre drinker og gode venner. Det har dere garantert fortjent!

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

1 kommentar

  1. Words fra en vis mann

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *