Slik redder barnehagen deg fra sommerens verste mareritt

Sommertid er ferie, lekeland og festivaltid. Og også tiden for foreldres verste mareritt, å miste barna sine av syne.

Det fins få ting som er verre enn å befinne seg på et folksomt sted og plutselig oppdage at barna dine er borte. Og det er ikke et uvanlig syn å se småbarnsforeldre løpe rundt i angst på jakt etter sine små som knapt er synlige i folkemengden.

Å ta med barna på kosert er superstas! Men det er ikke stedet du ønsker å miste barna dine av syne.

Det kan og vil skje de fleste av oss. Selv opplevde vi det for et år siden da Thelma gikk inn i en lekeborg i Liseberg og kom ut et helt annet sted.

Skrekken var nok like stor for både store og små, men heldigvis dukket en hyggelig svensk dame opp og tok Thelma i sin trygge favn til vi klarte å finne henne igjen.

Dette var kun snakk om noen få minutter. Men Thelma snakker fortsatt om opplevelsen. Men hva skulle vi gjort om vi ikke hadde klart å finne henne? Om hun hadde gått seg bort i mylderet av mennesker, eller om vi hadde begynt å lete i helt feil retning?

Det er her barnehagen faktisk er redningen!

Alle foreldre kjenner nok til den kjedelige jobben det er hvert eneste år å merke barnas klær. Ørsmå lapper skal enten strykes eller klistres på hvert eneste plagg. Det være seg om det er bobledressen eller de 3 par sokkene.

Dette er en nitidig jobb, men kan komme til nytte både i og utenfor barnehagen.

Men når du er så uheldig at du faktisk mister oversikten over barna dine, eller i verste fall glemmer dem igjen et sted om du er så vågal at du har fler enn du klarer å ha oversikt over så vil du se at dette er genialt!

Da vil nemlig barna dine til enhver tid være merket med navn og ditt telefonnummer. Så om noen oppegående fremmede innser at her har de å gjøre med et fortapt barn så kan barnet ganske enkelt vise frem navnelappen som sitter på klesmerket i genseren eller inne i skoa. Da er mamma og pappa heldigvis kun en kjapp telefon unna.

Da må du selvfølgelig sette barna dine inn i planen. Helst uten å skremme vettet av dem slik at de blir livredde for at mamma og pappa skal forsvinne i sommer.

Trikset er også særs verdifult å ha i mente om du selv kommer over et barn som har gått seg vill fra foreldrene sine og ikke klarer å si annet enn at foreldrene heter «Mamma og pappa» når du spør. Ta en titt i nakken på genseren på barnet. Om foreldrene har gjort som barnehagen innstendig har bedt dem om blir du lett sommerens, eller i det minste dagens, store helt!

God bekymringsfri sommer!

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat!

Riktig merking.
Feil merking.

4 kommentarer

  1. Eller rett å slett ha armbånd med navn og tlf nummer på
    Så slipper barn den traumen med at fremmende skal kikke under klærne dems eller ta av skoene…

    Så…..Armbånd anbefales veldig..

    1. Armbånd fungerer det også. Så lenge barna beholder dem på, du husker å skaffe, og de ikke slites ut. Fordelen med navnelapper er at de er der og er vanligvis lette å finne i nakkekragen. Når det kommer til traumer så tror jeg nok det å ikke finne mamma og pappa lett overgår skrekken over at en fremmed spør om de har noen navnelapp på klærne som de kan få se eller sjekker nakkekragen og skoa for lettere å kunne gjenforene deg med mamma og pappa. En trnger jo ikke akkurat strippe ned ungen for å finne en sånn navnelapp.

  2. Fint med +47 också 😉

    1. Smart! Vi får passe på å holde oss i Norge i år 😛

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *