På utkikk etter en ny spennende TV-serie?

Det hender ofte lite på TV-fronten mellom påske og sommer. Men her er en serie som er verdt å få med seg!

Søndag 23. april klokken 22:00 er det premiere på en helt ny serie på National Geographic, «Genius». Serien handler om Albert Einstein og tar blant annet for seg deler av geniets liv som kanskje ikke er kjent for alle.

De fleste kjenner til både den berømte formelen E = mc2 (selv om kanskje like mange av oss ikke helt forstår den), og vet også at Einstein fikk nobelpris og ble hyllet for sine vitenskapelige funn. Vi kjenner derimot lite til tiden før han ble anerkjent og hvordan det påvirket han å være jødisk i Tyskland på 30-tallet, selv om han var berømt.

Jeg har fått en sniktitt på de 2 første av 10 episoder i serien. Og selv om jeg ikke helt har forstått betydningen av Einsteins berømte formler, har jeg fått innblikk i Einsteins tidlige liv, nazistenes fremvekst i Tyskland og hvordan Einsteins liv ble påvirket av storpolitikken på den tiden. Ikke minst hvordan Einstein var som menneske.

Du trenger ikke være fysiker for å følge med, for her handler det om følelser, drama og en god dose innsikt i geniets vesen. Jeg har jo ofte likt å fremstille Thelma som et geni, men jeg er usikker på om det er drømmen når jeg ser hva Einsteins far hadde å stri med til tider.

En trenger kanskje ikke være et geni for å være enig i dette sitatet. Men ifølge serien var ikke bare Einstein et geni innen fysikken, men også en habil musiker.

Dette er ingen serie å se med barna. Men som underholdning for de voksne etter leggetid er den vel verdt å få med seg. Så skru på National Geographic klokka 22:00 nå på søndag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *