Graviditetens roligste uke er forbi

Nå nærmer det seg med stormskritt fødsel her i huset. Heldigvis har den siste uka vært en dans på roser.

Til tross for at mammaen allerede har vært gjennom graviditeten to ganger sverger hun nemlig fortsatt til apper på mobilen som forteller henne uke for uke hva som skjer med kroppen. Mennesker har skapt nye individer hvertfall de siste 200.000 årene, så jeg kan ikke tenke meg at det som skjer inne i magen har forandret seg stort de siste 5 årene. Men jeg ser jo at det er mer interessant når dette skjer i ens egen mage.

I appen mammaen bruker står det også råd og tips til partner. Mammaen mener det hadde vært på sin plass om jeg også lastet ned appen for å følge med på dette. Men helt ærlig holder det nok for meg å få dem lest opp høyt jevnlig. For etter alt jeg kan forstå står det stort sett variasjoner av det samme her hver eneste uke.

I uke 10 stod det for eksempel noe a la:

«Det ligger et eventyr foran dere, og det er viktig at du allerede nå legger til rett for mammaen. Hva med å for eksempel tilby henne en god fotmassasje?»

Uke 15:

«Mammaen begynne å merke graviditeten nå. Det er viktig at du som partner gjør omgivelsene best mulig og trår til litt ekstra om mammaen for eksempel sliter med morgenkvalme. Hva med en fotmassasje for din kjære?»

Uke 25:

«Magen vokser. Det kan bli tungt for mammaen å gå i trapper og gjøre tunge løft. Her er det viktig at du som mann stiller opp og hjelper til. Som for eksempel å tilby en fotmassasje.»

Uke 30:

«Nå nærmer det seg stort den store dagen, og du vil nok merke at mammaens mage har blitt godt synlig. Hjelp henne å beholde gløden! Ryktene sier fotmassasje kan være tingen!»

Det er utvilsomt mennesker med sterk fotfetisj som står bak tekstene her. Eller som alle andre, ikke helt vet hvordan mannen skal forholde seg til graviditeten.

Men forrige uke, uke 34, var det plutselig en endring i teksten. Da kunne mammaen nemlig lese følgende høyt for meg:

unnamed (1)

Endelig en fornuftig oppfordring som jeg kunne ta på ordet!

Skal sies at jeg ikke føler meg overveldet av selve graviditeten, og jeg sover jo rimelig godt om natta allerede. Så det har ikke akkurat fungert som noe effektivt argument ovenfor mammaen at det står i appen hennes at jeg må hvile mest mulig. På den annen side så har hun heller ikke blitt mektig imponert over fotmassasjene mine de siste 34 ukene.

Men jeg har hvertfall gjort det jeg kan for å få slippe litt billigere unna. Som for eksempel å sette Ellie til å vaske huset:

Det skal sies at det eksperimentet ikke akkurat ble vellykket når det gjelder å få slappet av. Det viser seg at 3-åringer fort kan skape mer å rydde enn hva de faktisk klarer å vaske.

FullSizeRender (2)

Så skal det også bemerkes at det å finne tid til å hente seg inn og hvile ikke akkurat er enkelt i en hverdag hvor en allerede har skapt liv til to mildt sagt livlige barn allerede. Her er et eksempel på tilstandene rundt leggetid her i huset.

Følg den kommende trebarnspappaen på Facebook, Instagram og Snapchat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *