Gravidoppdatering uke 29!

Det er nok mange som lurer på hvordan det går med graviditeten her i huset. Jeg har jo ikke akkurat delt veldig mye rundt det her på bloggen.

For å gjøre opp for meg, og tilfredsstille alle nysgjerrige hoder så gir jeg dere en helt egen statusoppdatering! En gang blogger, alltid blogger. Og jeg har innsett at dette er forventet.

Siden dette er noe upløyd mark  for undertegnede har jeg hentet inspirasjon fra ekspertene på området, og følger selvfølgelig deres mal. 

Håper alle blir fornøyde!

Termin:
Det er jo et betimelig spørsmål nå like før jul. Men heldigvis er jeg for øyeblikket ferdig med alle offisielle tentamener og eksamener i livet. Noe mer skremmende kan jeg kanskje ikke se for meg, så lykke til for alle som svetter over pensumbøkene nå!

Hvor langt på vei:
Aner ikke. Livet er jo forhåpentligvis langt, og i en alder av 36 håper jeg jeg har godt igjen. Så si litt over 30 prosent unnagjort? Men her spørs det jo litt med hva en legger i begrepet «på vei». «Mot hva?» spør jeg da. Her bør noen se litt nøyere på malen for disse greiene. 

Babyen er så stor som:
Endelig et spørsmål som faktisk handler om graviditeten! Men helt ærlig så aner jeg ikke. Skal jeg gå ut fra mammaens mage vil jeg tippe på størrelse med en middels stor drill. Men en bør nok spørre en lege og ikke en vordende far om sånt.  

IMG_3046
Her stikker jeg finger’n i været og tipper vilkårlig. Usikker på om selve borret skal tas med i beregningen.

Ukens must have(s):
Et spørsmål perfekt for en trendsetter som meg! Om jeg skal gi tips om noe praktisk så er vaskehjelp en god anbefaling. Om du derimot vil slå deg opp og frem i motebildet så er bøttehatt tingen. Hvert fall sist jeg sjekket (i 2005).

Kjenner du mye til den lille mageboeren:
En kan sikkert si mye om nederlenderne som flyttet til Sør-Afrika på 1600 og 1700-tallet. De har jo sine svin på skogen med apartheidstyre, og det faktum at de sperret Mandela inne i hele 27 år. Men hva de har å gjøre med mager er over min fatteevne. Men jeg ble kjent med et par boere da jeg bodde en stund i Sør-Afrika. De var stort sett hyggelige, men dessverre mistet vi kontakten da jeg dro hjem. Så jeg har kjent lite til dem på lenge. 

Innkjøp:
Jeg har faktisk kjøpt noe til meg selv! I et overivrig øyeblikk kjøpte jeg meg en skjeggtrimmer. Det skal sies at mammaen ga klar beskjed om at den eneste trimmingen som vil skje av mitt ansikt er med barberhøvel.

IMG_3047
Ukens innkjøp! Ok, forrige ukes. Men det er det nærmeste jeg kommer. Så langt kun brukt én gang…

Men hun påpekte at den kombinerte hårtrimmeren som fulgte med kan bli svært nyttig når vikene mine garantert vil nå nye høyder når vi får nok et barn i hus. 

Hvordan har treningsuken vært:
Det startet mildt sagt heftig. Mandag måtte jeg nemlig hente barna, handle og hente en pakke på posten for mammaen. Aner du hvor heftig det er å bære to tunge poser, en rullegardin samtidig som du balanserer en barnehagetrøtt 2-åring på armen og en litt for våken 5-åring på skuldrene?

Hvorfor folk føler behov for å betale for medlemskap på treningssentre er over min fatteevne. 

IMG_3040

Ukens cravings:
Mammaen bakte kokosmakroner og serinakaker for et par uker siden. For å si det slik er det på tide å bake nye igjen nå. De var farlig gode!

IMG_3042

Plager:
Takk som spør! Jeg er faktisk litt øm i skuldrene og blir fort sliten i ryggen. Mammaen har merkelig nok enda ikke slått til på tilbudet om å masere meg. Forstå det den som kan!

Kjønn:
Mann! Jeg vet noen av og til har sine tvil. Men jeg kan faktisk bevise det, men det tror jeg ingen har noe ønske om at skal skje.

Hvordan sover du om natten:
Ganske godt. Jeg skal innrømme at det kan bli en smule trangt i senga med en gravid kone og Ellie som sniker seg oppi mens jeg sover på det dypeste. Men jeg er heldigvis en liten mann og krever ikke mye plass. 

Men jeg skulle sterkt ønsket at barna sov en smule lengre i helgene. En times tid bare, så vi slapp å se Lodde & Linn og Daniel Tiger på Fantorangen om morgenen også.

Fødselsforventninger:
Her må jeg innrømme at jeg enda ikke har tenkt så mye. Men det stilles kanskje høyere krav til meg som mann som har vært gjennom 2 fødsler allerede? Men jeg vet allerede at enhver fødsel er unik. Så det beste er å pakke en oppegående fødebag, kjenne rutinene for helproff servering av saft og i det stille øve på ulike oppmuntrende ord jeg kan si til mammaen. Som f.eks: «Det er ikke stort større enn en litt stor ananas som skal ut! Dette klarer du kjære!»

Antar dette går som en drøm. Om jeg i det hele tatt får lov til å bli med inn på føden etter dette.

Humør:
Stort sett veldig godt, men jeg skal innrømme at jeg kan bli en smule småirritert både ved leggetid og ved barnehagelevering når ting ikke går like kjapt som jeg kunne ønske.

Vektøkning:
Vel, de ovennevnte serinakakene og kokosmakronene har nok gjort sitt. Men heldigvis forsvant vekta vår da vi flyttet i vår. Så det er ingenting jeg tenker over nå frem mot jul. Og neppe etterpå heller!

Kontroll:
Om du ikke har forstått det etter å ha lest dette; Absolutt ingen kontroll! Men det er neppe mer enn en kan forvente hos en tobarnsfar med en tredje på vei ♥ 

Jeg vet ikke helt hvor nyttig dette var for hverken dere eller for meg. Men om noen skulle ønske det kan jeg selvfølgelig gi ukentlig oppdatering om det skulle være behov for det. Og om noen lurer kan jeg opplyse om at mammaen ser fantastisk ut, og at formen hennes også er super! Men om hun får all den massagen hun egentlig burde ha fått våger jeg ikke uttale meg om.

Følg graviditeten på Facebook, Instagram og Snapchat.

2 kommentarer

  1. Ha ha ha ha morsomt skrevet!
    Godt å lese at svangerskapet går fint og fremover, superpapsen!

    Jeg merker at jeg allerede nå, gleder meg stort til å lese fødselsinnlegget ditt

  2. Haha, utrolig bra skrevet <3 Digger deg, og jeg lo så mannen våknet på sofaen her 😛 Lykke til med baby nr 3 på vei, det er kos og det er mas. Men det er absolutt verdt det, jeg har fått fire barn på akkurat 7 år. SÅ jeg vet hva jeg snakker om 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *