Klare selv!

Ellie lærer seg stadig nye ord. Det er knapt nok noe begrep som ikke er umulig for den lille munnen hennes å forme.

Mens mammaen satser på ord som «deilig», «nese» og «morfar», satser jeg på de mer livsviktige begrepene som «nakengris», «prompefis» og «pappa er kul». Vel og merke sliter vi litt med sammensetningen av den siste. Men «kule pappa» er slett ikke ille om du spør meg.

Selv om munnen makter å forme ordene skal det innrømmes at det ikke alltid er like lett å henge med i betydningen. Ellie har neppe noen formening om hva begrepet «morfar» egentlig innebærer. Og kanskje heller ikke «nakengris». Men ett ord har hun full kontroll på. Nemlig «Selv!» Og gjett om hun bruker det.

IMG_6551
«Om jeg trenger hjelp? Nei, nei, klarer selv. Gå og strikk et skjerf eller no imens du pappa og gjør litt nytte for deg.»

En ting er når hun vil ta på skoene «Selv!» Finmotorikken har ikke kommet så langt at vi er helt der enda. Så litt hjelp må hun godta å få. Og når hun bestemmer seg for å kle på seg «Selv!» må vi utvilsomt trå til med litt hjelp før vi kan gå ut døra og vise oss offentlig.

IMG_6840
«Dette hvite beltet er litt stort! Og denne buksa har littt rare ben. Var det salg eller? For jeg tror dere har kjøpt noe feilvare.»
IMG_6752
«Ler du av hatten min? Vi snakker haute couture, så vi får se hvem som ler sist!»

Men hun fant for ikke lenge siden ut at det å gå til barnehagen kunne hun i det minste klare «Selv!» Jeg er jo en oppegående pappa og syns jo at det er storartet at Ellie finner sine egne veier og tar beina fatt.

IMG_7298
«Jada. Kommer kommer!»

Jeg har i tillegg hørt noen venner av meg kommentere nedsettende om foreldre som setter barna i vogna selv om de tydeligvis vil gå selv. En slik forelder vil jeg jo ikke være.

Problemet er jo bare at det går ekstremt sakte. Og tid er kanskje ikke det vi alltid har mest av om morgenen. Det hjelper heller ikke at det er så utrolig mye spennende å se langs veien.

For eksempel må hver enkelt bil beundres til det fulle.

IMG_7308
«Se pappa! En grå bil! Da har vi sett 7 stykker så langt! Spennende ass!»

Og fuglene må beskues en etter en.

IMG_7302
«Se pappa! Enda en fugl! Jeg tror den er litt brunere enn den forrige. Se da!»

Så helt ærlig blir dette ofte siste innspurt i det vi ser bussen nærme seg, eller i det vi har jublet for den 10 fuglen som flyr over oss.

IMG_7316
«Skjerp deg pappa, jeg ba ikke om å bli bært. Du kan heller bære deg selv om du syns det er så slitsomt å gå!»

Det gjør meg kanskje ikke til den perfekte pappa. Men hvis ikke tror jeg neppe vi aldri ville kommet oss i barnehage og på jobb.

Følg Superpapsen, som nesten også klarer seg selv og som også har det med å bli distrahert, på Facebook, Instagram og @Superpapsenblog på Snapchat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *