Har jeg lurt dere lesere?

Det stormer litt rundt det med blogging og sponsing for tiden etter at Aftenposten gjennom flere artikler har belyst temaet. Aftenposten sine artikler syns jeg er gode. Spesielt siden de til og med makter å nevne meg og til og med omtale meg som småkjendis. Det er jo alltid stas for en litt sliten småbarnspappa.

Men Forbrukerombudets retningslinjer har jeg litt større problemer med å forstå. De er stort sett greie å forholde seg til. Men jeg sliter litt når det kommer til eventer og goodiebags. For eksempel nevnes arrangementer hvor Tooji lanserte den nye boka si «Taki & Bestemor». Jeg var jo tilstede på dette arrangementet og fikk med meg denne boka og en goodiebag med bøker hjem. Som Aftenposten skriver ble det også servert noe å spise og juice med kule sugerør (for å være helt ærlig var ikke sugerørene så kule. Vi snakker pappsugerør med enkelt mønster. Selv syns jeg de med snurr på er mye fetere).Med andre ord et helt standard presseevent. Bortsett fra at goodiebagen faktisk var hakket over par. Sammen med meg og noen andre bloggere var det enda større andel av journalister. Jeg vet ikke om noen av disse faktisk tok med seg et sugerør eller to hjem. Men de merket neppe artikkelen sin som sponsing. Selv om de spiste minst like mye bolle som meg (og fikk i det minste tilbud om å få med seg både boka og goodiebag). Jeg vet at Østlandssendingen ikke gjorde det for den så jeg (ok mest for å sjekke om Ellie kom på skjermen),

I følge Aftenposten sin tolkning av Forbrukerombudets regelverk, her tror jeg faktisk Forbrukerombudet er litt usikre selv, men tar enkleste utvei ovenfor Aftenposten, skulle jeg som blogger markert innlegget som «sponset». Om det var sugerørene som fikk det til å tippe over er jeg usikker på, men det har jeg faktisk ikke gjort. Jeg mener dette ville blitt å føre dere lesere bak lyset og være med å vanne ut begrepet «sponset». Rett og slett fordi mange da ville trodd at jeg fikk betalt for innlegget, og atter andre ville antatt at jeg tilsynelatende ble rik på blogging med sponsing over en lav sko. Cappelen Dam på sin side ville kanskje ikke vært helt fornøyd om det virker som om de tilsynelatende bruker penger på en smågal pappablogger for å spre bøkene sine. At det var sponsing i form av boller og kule sugerør det var snakk om ville neppe mange lesere ha antatt. I stede valgte jeg å skrive tydelig i innlegget hva jeg fikk, men jeg glemte da dessverre å nevne sugerørene. Akkurat det beklager jeg. (Forøvrig har jeg en anelse om at Aftenposten selv ikke kjøpte boka da de skrev denne anmeldelsen).

Jeg syns det er det mest rettferdige ovenfor dere lesere, og at jeg samtidig understreker og tydelig merker de gangene jeg har fått gratis produkter, og de gangene et innlegg faktisk er betalt for. Og av og til kjører jeg konkurranser for produkter som jeg vet at dere setter pris på og som jeg ikke får noe igjen for å gi bort annet enn at produktet leveres av produsenten til vinneren. Da skriver jeg det. Jeg håper dere som følger meg syns jobben jeg gjør her er god nok, men si ifra om dere føler dere lurt! Det har jeg ikke noe ønske om. Tro meg, jeg blir fortsatt ikke rik av å blogge og jeg ønsker ikke å villede andre pappaer inn på denne stien på jakt etter lettjente penger. Om de ikke har et sterkt behov for å få litt galskap ut av hodet og faktisk vil blogge, noe jeg gjerne ser at andre skriveføre pappaer gjør, fins det langt enklere metoder for å klare det. Som å investere i eiendom for eksempel.

Jeg vurderte å skrive side opp og side ned om dette temaet, men helt ærlig er jeg litt sliten etter en lang helg. Den var ikke fylt opp av ville bloggfester eller turer til Ibiza, tro meg, men blant annet med tidlige morgener med Ellie, et par turer på lekeplassen, besøk hos farmor og farfar og legging av en overtrøtt Ellie. Nå ble nå dette likevel ganske langt, men i stede for å messe mer om mine meninger, kule sugerør og hvor snurt jeg er fordi jeg aldri blir invitert til Ibiza anbefaler jeg heller at du bevilger deg selv et gjensyn med et av mine, helt objektivt sett, morsomste innlegg noensinne, den gangen jeg gjorde en liten avklaring med Forbrukerombudet om dette med merking eller ei. Enjoy! Det vet jeg du garantert vil.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *