Heisann Montebello!

Stemmer det at Ullern er Oslos kjedeligste bydel? Eller er det en bortgjemt oase for pappapermen? Vi har testet!

Prosjektet «15 uker, 15 bydeler – Oda og Ellie tester Oslo» er inne i sin 3. uke. Vi har med hell utforsket Søndre Nordstrand og Frogner, men denne uken var vi litt i tvil hvor vi skulle ta turen. Det er jo vinterferie i Oslo og det betyr at alle barnevennlige aktiviteter er rimelig fulle av skolebarn. En av fordelene med pappapermen er jo at en har muligheten til å utforske byens mange aktiviteter på formiddagen i ro og mak.

Men ett sted i Oslo er det nær garantert tomt i vinterferien. Nemlig Ullern. Vi snakker tross alt om bydelen hvor skolene stenger presis klokka 2 hver fredag. Den private helikopterplassen på Gardermoen stenger nemlig klokken 3 og da er det bare å kjappa på om en skal rekke helgeturen til Lyon.

IMG_1300
Garantert folketomt i vinterferien.

Ullern har også ryktet på seg for å være Oslos kjedeligste bydel. Det var derfor med stor nysgjerrighet vi ba dere lesere om tips om hva vi skulle ta oss til. Resultatet var en smule nedslående. Vi fikk tips om blant annet å ta en trilletur langs Kyststien på Sollerudstranda og løpe på Ullern gravlund. Problemet er at Ellie og Oda ikke akkurat er kløppere på å løpe og det var lite trillevennlig vær den dagen vi var ute.

Men vi fikk også tips om å ta turen til Grønn Kafé som skal være en liten oase på Ullern og det tipset tok vi til oss.

IMG_0797

Grønn Kafé var også en interessant affære. Her har de ikke bare god kaffe og flotte croissanter, men de selger også alt fra støvler og leker til duftende oster.

SAMSUNG CSC
«Smak på denne Oda! Ullern kan mat!»

Grønn Kafé var et godt tips og både jeg, Arnt, Oda og Ellie var enige om at de spiser godt på Ullern, men det var ikke veldig mye rom for barnelek der inne.

SAMSUNG CSC
«Ullern lukter hvertfall godt Ellie. Er såpa spiselig?»

I frykt for å ende med å knuse en vase jeg ikke turte å sjekke prislappen på engang gikk turen videre.

IMG_0794
Ikke stedet du slapper av mens barna leker…

Det må jo være noe barnevennlig å gjøre selv på Ullern mente vi. Og turen gikk dermed videre til områdets høyborg. Selveste CC Vest.

SAMSUNG CSC
Ullerns store stolthet.

Vi kan bare anta at det går med noen timer her blant Ullerns fedre som tar pappaperm. Hva de gjør er vi derimot usikre på for det var ikke allverdens å ta seg til.

IMG_0798
Er det slik pappaer tilbringer pappapermen i Ullern?

Men vi fant til slutt frem til lekebutikken hvor Oda og Ellie fikk boltre seg litt.

IMG_0816
«Har du fått deg ny Tesla?» «Jepp, det er sånn får by får!» Rånertreff på Brio CC Vest.

En kan selvfølgelig ikke ta turen til Ullern uten å dra innom sagnomsuste Montebello. Å komme seg dit var derimot mildt sagt en utfordring. Ullern er helt klart ikke skapt for barnevogner. Det er nok ikke meningen at en skal gå i det hele tatt for fortauene hadde knapt nok plass til en enkelt vogn.

IMG_0825

Vel og merke der det fantes fortau.

IMG_0829

Og noen steder var det fortau, men å brøyte dem ble visst ansett som bortkastet.

IMG_0832

Det var heller ikke helt enkelt å finne frem til T-banen, for skilting var det dårlig med. På Ullern er det visst meningen at en skal bo, ikke besøke. Men vi kom oss frem til Montebello til slutt takket være en meget hyggelig lokalbefolkning som gjerne hjalp to fortapte trillende pappaer. Det skal Ullern bydel ha, folk var hyggelige. I det minste de vi møtte.

IMG_0835 1

Vi angret litt på at vi ikke tok med oss sigarer og champagneglass, men da vi kom frem innså vi at det kanskje ikke var nødvendig. Montebello er preget av en enorm trafostasjon og det så helt ærlig ut til at de som bor der nok var mest opptatt av innsiden av huset sitt enn gatene rundt.

IMG_1306
Sigarer og champagneglass ville neppe hjulpet her…

Men utsikten har de, og det er sikkert vakkert å skue utover Oslofjorden om sommeren. Men da vi innså at her var det også høy risiko for å bli saksøkt om en tråkker feil, fant vi det best å komme oss tilbake til enda vakrere Oslo sentrum med brede fortau og yrende liv.

IMG_1305
Advokatene sitter på lur bak buskene i Ullern.

Sorry Ullern, du imponerte ikke denne gangen heller. Lekebutikker finner vi mange steder. Det skal påpekes at Ullern er større enn CC Vest og Montebello. Både Skøyen og Lysaker brygge har muligens mer å by på, men det overlater vi til andre pappaer å teste ut.

IMG_0831
«Zzzzz…»

Selv snur vi snuta østover og begir oss neste uke på tur til bydel Alna. Vi vil ha dine beste tips! Hva skal vi finne på der?

Oppsummering for Ullern bydel:

Mengde aktiviteter:

1


Kvalitet på aktiviteter:

2


Tilrettelagt for barnevogn:

2


Atmosfære:

2


Lokalbefolkning (de vi møtte):

4


Mulig bosted:

2


Kafetilbud (her vant Café Grønn på vegne av Ullern):

4

14 kommentarer

 1. kristina

  da er det vel bare å hoppe på ikea bussen da 😉 neeida, dere MÅ dra på nordre Lindeberg gård! Noe særlig annet forslag har jeg ikke 😉

 2. Natalie

  Fantastisk! Har selv bodd en kort stund på montebello (leieperiode), og det er uten tvil det kjedeligste stedet i oslo! Ikke engang matbutikk i rimelig gangavstand..
  Alnabru har jeg dessverre ikke noe forslag på. Forbinder det mest med industri og trafikk.

 3. Carl Oscar

  Artig artikkel, men tror dere på tilbake på offisielt besøk senere på våren, så får vi se om inntrykket kan heves et par hakk. Det er åpenbart at andre før dere har sett andre kvaliteter!
  Ærbødigst fra leder av bydelsutvalget

 4. Hvis dere tar turen på onsdag, kan det være riktig så hyggelig på DnT-trilletur! Og tror alle unger liker vaflene på Mariholtet.

  http://www.dntoslo.no/activity

 5. Ullernlokal

  Oppvokst i Ullern bydel som jeg er, synes jeg dere var vel strenge her 😉 Tipper alle andre bydeler kommer dårlig ut med brøyting i februar (med unntak av sentrumsbydelene uten snø). Info om bydelen: Ullern består av mange steder, blant annet av Lysaker (ta en bade- og grilltur til strand og sjø), Sollerud (boligområde med bhg rett ved CC vest og togstasjon), Bestum (boligområde, fra gammelt av et flott strøk), Lilleaker (sentrum med bl.a Grønn café, på andre siden av veien har du Schlägergården med Woolland-butikk og super café), Øraker (super idrettshall og nærhet til turstier langs Lysakerelven), Bjørnsletta (flott ny skole 1-10.trinn), Åsjordet (terrasseleiligheter), Furulund (boliger og matbutikk), Abbediengen (terrasseleiligheter), Skøyen, Hoff, Ullernåsen, -kammen og -toppen, Montebello. Trikk, tbane og buss til byen. Kort vei til Lysaker stasjon. I gamle dager var det kino på folkets hus. Fantastisk sushi og flere trivelige butikker på Lilleaker sentrum. Gode skoler. En flott kirke! Jeg er god fornøyd med stedet. Stoppestedet på Lilleaker som er et kulturtilbud til unge. Tja, synes ikke bydelen er så halvgæren jeg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *