Prosjektet «15 uker, 15 bydeler – Ellie og Oda tester Oslo» ruller videre. Denne gangen besøkte vi Frogner bydel. Hva kan en finne på der i permisjonen?
Forrige gang var vi på Holmlia og bydel Søndre Nordstrand. Det var på tide med et skikkelig sceneskifte. Vi tok derfor denne gangen turen til Frogner bydel og beste vestkanten for å utforske dette sagnomsuste området. Men hva skulle vi finne på?
Vi vurderte lenge å gli inn med lokalbefolkningen og dra på Champagneria og få «vasket» en flaske med morsmelkerstatning. Men etter en rekke tips fra dere viste det seg at Frogner bydel har mye å by på for foreldre i perm. Vi fikk inn forslag om å ta turen til Frognerparken og mate endene, ta turen innom den store lekeplassen Frognerborgen, ta turen ut til Folkemuseet på Bygdøy, dra på Childs’ Planet ved Colosseum og også dra innom Valkyrien, bydelens bruneste bule. Hvor populært det siste hadde vært hos mammaene er usikkert.
Problemet var at de fleste av disse forslagene er ypperlige når sola står litt høyere og gradestokken bikker mot pluss. Det gjorde den ikke den dagen vi tok turen. Hva skulle vi da finne på? Vi fant et ypperlig alternativ!

Det viser seg nemlig at Oslo, og spesielt Frogner, har en stor andel expat wifes, damer som følger med mennene sine til Norge og passer barna mens mennene jobber ved ulike ambassader, i oljeindustrien og store internasjonale firmaer. Disse mammaene møtes jevnlig på arrangementet «Karma babies» for å spise småkaker, prate om de siste erfaringene med norsk kultur og la barna leke sammen.

Hva ville vel være bedre enn to norske menn i pappaperm på et slikt treff for litt ekte kulturutveksling? Uten mer om og men tok vi turen.

Treffet var faktisk hjemme hos arrangøren som fryktløst åpnet sitt hjem for cirka 30 damer, 2 menn og barna deres. For å si det mildt var det rimelig fullt. At hun ikke ble mer nervøs for blomstervaser, fjernsyn og muligens verdifull kunst med 32 barn krabbende rundt overrasker meg. Men det krever kanskje sterke nerver å være gift med en mann som stadig finner seg nye land å jobbe i.

Her møtte vi åpne dører og varm velkomst. Det faktum at vi var menn fra Norge var ikke noe problem. Tvert imot. Her var alle velkommen inn.

Selv om Oda og Ellie i starten var mest interessert i TV-en var dørene til barnerommet åpent, så det var nok av leker å kaste seg over. Ikke minst mange barn å leke med. Selv om barna kom fra England, USA, Canada, Frankrike, Finland, Litauen og sikkert et par andre land var kommunikasjonen barna imellom uproblematisk. Det er fordelen med barn.

Og vi voksne fikk både kaffe, kaker og suppe og en god prat med interessante mennesker vi ellers kanskje aldri ville møtt.

Det ble også arrangert en liten sangstund hvor vi sang både engelske, franske og norske barnesanger. Med 32 barn ble det en smule kaotisk.

På den positive siden var det nok av sangere til at min sangstemme druknen i mengden. Pappaen til Oda er derimot hobbymusiker og kunne heldigvis være den gode representanten for oss nordmenn.

Jeg må innrømme til at jeg var en smule skeptisk til Frogner og hvor velkomne vi ville være her. Men mine fordommer ble kjapt slått i bakken. Her var vi både velkomne og ble tatt godt imot. Så dette var absolutt en positiv opplevelse. Så Frogner, well played!

«Karma babies» arrangeres jevnlig. Om du selv vil ha en interessant opplevelse på Frogner kan du følge Facebooksiden deres for å få med deg når neste treff er.
Følg prosjektet «15 uker, 15 bydeler» på Superpapsens Facebook og Instagram.
Oppsummering for Frogner bydel:
Mengde aktiviteter:

Kvalitet på aktiviteter:

Tilrettelagt for barnevogn (sterkt minus at de «gamle» trikkene er vanskelige å forsere):

Atmosfære (ute så som så, inne knall. Så i snitt):

Lokalbefolkning (de vi møtte):

Mulig bosted:

Kafetilbud (ikke testet denne gangen, men av tidligere erfaring):
