Vi besøkte grisene på Søndre Nordstrand!

Pappapermen er en unik mulighet til å oppdage noe nytt. Min venn og pappapermkollega Arnt kom derfor opp med et ypperlig forslag. Hva med å ta med Oda og Ellie og teste Oslos ulike bydeler? Jeg var ikke vanskelig å be. Dette er jo en unik mulighet for Oda og Ellie til å bli kjent med byen sin. Så med brask og bram presenterer vi herved:

Oda og Ellie tester Oslo! 15 uker, 15 bydeler!

Så hvilken bydel testet vi denne uken? Etter litt terningkast og vilkårlig utvalg falt vi på bydel Søndre Nordstrand. Hva har denne bydelen å by på i permisjonen?

SAMSUNG CSC

Vi tok derfor toget ut til Holmlia stasjon. Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk. Jeg regnet med at vi som trillende pappaer lett kunne havne i bråk med de hardbarka machogutta i Tveitagjengen. Heldigvis kunne Arnt kjapt forklare meg at Tveita er et helt annet sted i Oslo. Det ble visst tydelig at jeg har godt av å bli kjent med byen min selv.

Det viste seg også at de innfødte i bydel Søndre Nordstrand er svært hyggelige. Bydelen er ikke akkurat bygd for barnevogner.

IMG_0487(1)
Denne trappen hadde i det minste noe å rulle på.

Men hver gang vi støtte på en utfordring (les trapper) kom det noen ilende til for å gi en hjelpende hånd. Dette på tross av at vi helt tydelig var to menn på tur som nok kunne ha hjulpet hverandre. Min frykt for gjengbråk svant som dugg for solen. Jeg antar også at det var en liten overdrivelse å ta med seg drikkeflasken med nanofilter for rensing av vann.

SAMSUNG CSC

Men hva skulle vi så ta oss til i denne bydelen? Min erfaring med bydelen har stort sett vært i det jeg har passert med toget. Jeg holdt derfor en knapp på Arnt. Da det viste seg at det var 25 år siden han sist var på Holmlia ba vi om hjelp på Facebook og Instagram. Og tipsene rant inn. Vi ble foreslått både tur til Ingierstrand, Vervenbukta og Nøklevann. På en varm soldag hadde vi tatt turen med glede, men i februar og minusgrader ble det en smule kjølig. men da vi fikk tips om Søndre Aas gård var planene klar.

Og det var uten tvil en liten suksess. Ikke bare fikk Oda og Ellie oppleve bydel Søndre Nordstrand for første gang men de fikk sitt aller første møte med hest.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Hønene kom ut og hilste på til stor glede for Oda og Ellie:

Høner selfie
«Whoa pappa! Er det sånn vi pleier spise til middag?»
SAMSUNG CSC
«Kommer du nærmere vogna nå blir du hønsesuppe!»

Siden vi spurte pent slapp vi også inn til grisene (ok vi trengte ikke spørre så pent, her var det bare å si fra):

SAMSUNG CSC
«Pappa, han ligner litt på deg når du sover…»

Der hadde de også anskaffet grisunger for å glede Oda og Ellie!

SAMSUNG CSC
«Hva er det de gjør pappa?»
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
«Så mange om ett matfat!!!»

Og tror dere ikke jaggu meg det dukket opp en liten påfugl som spankulerte rundt på tunet?

SAMSUNG CSC
«Hva er det der pappa?»
SAMSUNG CSC
«Sjekk pappa!!! En påfugl!!! I Søndre Nordstrand! Snakk om eksotisk bydel!»

Kort sagt var gården et knalltips. Vi savnet litt arrangerte aktiviteter mens vi var der, men etter det jeg forstår skjer det mye her om en følger med på gårdens nettsider.

Gutta på tur

Men etter så mange inntrykk var det på høy tid å varme seg litt. Da var jo selvfølgelig Holmlia senter et førstevalg. Og nærmere bestemt Sommerfugl Kaffebar.

Skilt sommerfuggel kafe

Her var det både barnestoler og god mat. Oda satte til livs to av husets spinatpaier med tydelig fornøyelse.

Oda pai

Og Ellie gjør som en alltid bør gjøre på en senterkafé, tok seg et wienerbrød.

IMG_0465

Kaffen på stedet var heller ikke værst. Det skal sies at det kanskje ikke var ment at barn skulle boltre seg på gulvet i kaffeen, men Oda og Ellie ble fort varme i trøya og underholdt de andre kafégjestene så godt de kunne.

Cafe lek på gulvet
«Ikke tråkk på barna»-leken. Søndre Nordstrands nye favorittaktivitet.

Stellebordfasilitetene? Helt ok. Og såpass høyt oppe på veggen at dette stellebordet må ha vært satt opp av en mann med tanke på menn i perm.

IMG_0482

Det skal sies at Søndre Nordstrand nok ikke er stedet vi vil ønske å bo. Men vi ble såpass imponerte at både Arnt, jeg, Oda og Ellie syns at hit kan en trygt ta turen i permisjonen og få stor glede av det.

Neste uke tar vi for oss Frogner bydel. Har du tips om hva vi bør få med oss der?

Følg Superpapsen på Facebook og Instagram.

Konklusjon for Søndre Nordstrand:
Mengde aktiviteter:

2


Kvalitet på aktiviteter:

4


Tilrettelagt for barnevogn:

2


Atmosfære:

2


Lokalbefolkning:

5


Mulig bosted:

2


Kafetilbud:

4

4 kommentarer

  1. Set bør nevnes at da vi ankom og tok fatt på den bratte trappa opp kom det en særs vennlig dame ilende til og viste oss heisen. Folk på Holmlia er rett og slett særs hjelpsomme. Men den var i ustand da vi skulle hjem igjen. At det var to av heisene oppdaget vi derimot ikke. Men da fikk vi i det minste et morsomt bilde :p

  2. I Frogner bydel: Frognerborgen, Frognerparken (glöm inte bröd till ankorna!), Child Planet (- för att man inte kan ta med egen mat in), Vestkantbadet, Babyballett på Vinderen dansestudio avd Majorstuen (men där har du redan varit 😉 ), Vikingskipsmuseet, Frammuseet, Norsk Folkemuseum, Kon-tiki museet…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *