Endelig får jeg også oppleve barndommens helter!

Superpapsen er en del av Netflix Stream Team og har en samarbeidsavtale med tjenesten.

Jeg vokste opp i en litt annen tid enn Thelma. Da jeg var liten husker jeg vi hadde en gigantisk TV i stua. Til tross for størrelsen på selve boksen var ikke skjermen mye å skryte av. Vi snakker maks 30 tommer med en enorm antenne på taket av huset. Da var det såvidt vi fikk inn NRK.

DSC_0159
Thelma har nok utvilsomt en litt annen barndom på underholdningsfronten enn meg. Men pappa stiller fortsatt med udigitalt klovneshow i ny og ne!

Da TV2 ble lansert i 1992 hadde vi byttet ut TV-en til en hakket mer moderne en. Ikke fordi vi endelig hadde råd, men fordi jeg hadde sparket fotball inne og truffet blomstervasen som stod pent dandert oppå den gamle 30-tommeren. Jeg lærte i det minste at kombinasjonen blomstervann og billedrør fungerer dårlig. Men antennen på taket var ikke byttet ut og TV2 fikk vi kun inn når det ikke var overskyet.

Kort sagt var min tilgang på fjernsynsunderholdning rimelig snever.

Jeg hadde derimot venner som hadde kabel-TV med tilgang til SKY Channel. Vi snakker DJ Kat, He-Man og My Little Pony. Jada vennene mine hade mangfoldige interesser. Men en ting jeg heller aldri har glemt er Popples. Vi snakker om de små søte bamsene som kunne rulle seg sammen til små baller.

DSC_0166
Hvem kan vel motstå de øynene! Mon tro om produsentene hadde tenkt på det. Eller ved nærmere ettertanke, det hadde de garantert. Som skapt for å sjrmere 7 år gamle gutter.

Jeg har faktisk en slik bamse den dag i dag. Hvorfor jeg har denne bamsen er jeg derimot usikker på. Sannheten er nemlig at jeg aldri fikk sett Popples når det gikk på TV. Men jeg antar at jeg gråt meg til et eksemplar etter at jeg hadde hørt i barnehagen at det var det hippeste hippe.

Men det må jo sies å være litt sært at jeg er såpass engasjert i en barneserie at jeg har tatt vare på denne bamsen i nær 30 år når jeg ikke engang har sett serien selv. Men så er jo jeg litt sær.

DSC_0146
Macho mann med ditto bamse.

Men i dag fikk jeg en gladbeskjed. Netflix lanserer nemlig denne uken Popples på nytt i en egenprodusert serie!

popples

Jeg hadde egentlig tenkt å bremse på Thelmas TV-inntak. Jeg har en anelse om at hun står opp litt ekstra tidlig i helgene for å kose seg foran skjermen. Men nå er de planene forkastet. Noe av poenget med å være småbarnsfar er jo å kunne se tegneserier med god samvittighet. Så det kan hende Thelma blir dratt ekstra tidlig opp denne helgen for at jeg endelig også skal kunne oppleve barndommens helter!

DSC_0152
«Hold på pappa sin bamse da Thelma! Vi skal jo ta bilde!» «Pappa, jeg sitter faktisk og ser på Newton. Tegneserier er det mest du som ser på.»

4 kommentarer

  1. Artig!
    Jeg har endel popples-bamser liggende rundt om (+ den ene jeg ikke har helt klart å kutte ut, som er med over alt, i en alder av straks 26 :p ) og kan ikke huske å ha sett serien heller, egentlig. Men artige bamser! 😀

    1. Hahaha, jeg visste at jeg ikke var alene. For ordens skyld, jeg er jo tross alt mann, så hadde jeg He-Man figur også. Men den er ikke tatt vare på….

  2. Jeg så aldri serien, og er faktisk usikker på om jeg noen gang visste at det var en serie, men lekene var jo i butikken, og DET fikk jeg med meg… Søstra mi fikk en Popples, mens jeg fikk en liksom-Popples, som ikke brettet seg til en ball, men en julestrømpe. Ikke helt det samme, men den var søt 🙂

    1. Er det et mønster her? Er det slik at alle hadde Popples, men ingen har faktisk sett serien? Popples julestrømpe er vel bedre enn ingen Popples. Eller?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *