TV-seriekarakterer tester pappapermen #2

Superpapsen er en del av Netflix Stream Team og har en samarbeidsavtale med Netflix om jevnlig omtale av tjenesten.

Da var det på tide med en ny runde med TV-seriekarakterer tester pappapermen. Forrige gang tok jeg for meg hvordan det ville blitt om hovedpersonene i de ypperlige seriene House Of Cards og The Walking Dead. Denne gangen er det to nye karakterer fra serier du kan få med deg om du har Netflix. Klarer de den store ildprøven?

ADVARSEL: Denne posten inneholder en spoiler eller to.

Orange Is The New Black: John Bennet
John Bennet er egentlig kanskje en bikarakter i denne serien Netflix har produsert selv. Men med tanke på at handlingen foregår i et kvinnefengsel er det noe vanskelig å se for seg at hovedpersonene får mye mulighet til å ta pappaperm. John Bennet er samtidig den mannlige karakteren flest dere kvinnelige lesere har sansen for, så han må jo være ypperlig for denne føljetongen.

orange is the new black1

Som kanskje noen har fått med seg ligger faktisk John Bennet godt an til å få seg et lite avbrekk i tilværelsen som fengselsvokter. Han har jo tross alt funnet kjærligheten og litt til med den innsatte Daya. Problemet er jo at ingen vet at barnet faktisk er hans, men tror heller at den lite sympatiske «Pornstache», kallenavnet sier vel det meste, som er årsaken til at Daya er blitt enda mer formfull enn opprinnelig.

For å redde barnet fra den sikre undergang, og i det hele tatt få muligheten til å være hjemme, må Mr. Bennet trolig smugle ut babyen like etter fødselen. Episoden hvor den hule benprotesen hans på denne måten virkelig kommer til nytte vil utvilsomt sikre Netflix nok en Emmy på TV-himmelen. Jeg gleder meg hvertfall. Og Bennet ender neppe opp med å ta kun fedrekvoten, men vil nok måtte ta hele permisjonen selv. Også kvoten forebeholdt mammaen. Men når en har smuglet ut et nyfødt barn fra et fengsel blir vel neppe det regelbruddet ansett som spesielt alvorlig.

Akkurat hvordan han forklarer hvorfor han blir så lenge borte fra jobben sin som fengselsvokter uten å avsløre seg selv har jeg ikke helt klart for meg. Men jeg ser frem til hvordan han jevnlig må smugle barnet tilbake i fengselet for å sørge for at den får næring fra morens bryst. John Bennet er tross alt en regelrytter, på tross av sine åpenbare krumspring, og han har garantert lest seg opp på ammedronningen Gro Nylanders anbefalninger. Å bryte dem tør han neppe.

Typiske sitater:
– Jada, mamma kommer hjem snart. Om et år eller tre.
– Shit, de vokser fort. Jeg trenger snart en ny benprotese.
– Kan vi snart slutte med denne nattammingen? De andre vaktene syns jeg jobber mistenkelig mye overtid.

Breaking Bad: Walter White
Breaking Bad er en av de virkelig gode TV-seriene de siste årene. Med tanke på hvor mange gode TV-serier som har kommet i det siste sier ikke det lite. Den er alene lett verdt de få kronene et abonemment hos Netflix koster.

I denne serien finner vi hovedpersonen Walter White. han er opprinnelig er en litt beskjeden kjemilærer. Når han får beskjed av legen at han har uhelbredelig kreft satser han på en karriere innen produksjon av metaamfetamin for å sikre familiens økonomiske fremtid. Han lever seg enormt inn i rollen som dopkonge, og uten å avsløre for mye så kan jeg si det slik at han ikke fremstår som noen beskjeden kjemilærer ved seriens slutt. Men hvordan ville han taklet pappapermen?

breaking bad1

Walter har faktisk en liten baby, Holly, som kommer til verden etter at han har begynt sin nye karriere. Kona, Skyler White, vil nok sette foten ned på et eller annet tidspunkt og be Walter ta ansvar. Men det er ikke enkelt å ta pappaperm fra den illegale dopbransjen.

Dette ender utvilsomt med at Holly må bli med pappa på «jobben», men når pappan din er dopmaker kan det være svært så interessant. Walter er jo et kjemisk geni så han vil både stå for avansert hjemmelagd barnemat, trolig i pilleform (1 om morgenen, 2 midt på dagen og 1 1/2 på kvelden dekker alle næringsbehov), og utvikle et eget kjemisk varslingssystem for når bleier må skiftes.

Å tilbringe dagen i det hemmelige laboratoriet kan også by på mye spenning for et ungt sinn med både kraner å skru på og knapper som må testes. Problemet blir bare å forklare mammaen hvorfor ungen plutselig kan si «metamfetamin» og «bitch» krystallklart.

Samtidig vil barnet minst en gang bli holdt som gissel i et dopoppgjør. Men Walter er ikke mannen som lar familien sin bli truet uten å ta en skikkelig hevn. Dette ender mest sannsynlig med at Mr. White bruke innholdet i de brukte bleiene han har liggende i et kjemisk angrep som neppe ville blitt godkjent av Genevkonvensjonen. Men det er heller ikke kidnapping av babyer.

Typiske sitater:
– La meg se, hvis vi blander H17C8 og Fe(OH)3 så vil avføringsraten synke maksimalt!
– Gassmaska er genial, den fungerer både på laben og ved stellebordet!
– Nei! Holly! Ikke spis det blå godteriet! Å h…..

Mer galskap? Følg Superpapsen på Facebook.

1 kommentar

  1. […] Les del 2 her! Hvordan blir dette i Breaking Bad og Orange Is the new Black? […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *