Ting kvinner ikke kan

Min kjære bloggervenn Lammelårtanker utfordret meg nylig til å si noen velvalgte ord om pappapermen. Like etter fulgte hun selv opp med artikkelen «Ting menn ikke kan».

Ut fra Lammelårtankers innlegg trekker jeg konklusjonen om at menn er forskjellige. Og også at vi menn og kvinner har litt ulikt syn på ting. Det visste jeg forsåvidt fra før av. Om jeg for eksempel får spørsmål av mammaen om jeg kan rydde kan du være sikker på at mammaen etterpå føler seg nødt til å rydde min rydding. Skikkelig metarydding der altså. Helt hva det betyr er jeg usikker på, men det hørtes kult ut.

20140606-184658-67618795.jpg
Finn 5 feil.

Uansett er det min klare oppfatning at jeg og Lammelårtanker har en god greie på gang. Så selv om hun ikke ordrett har utfordret meg denne gangen tar jeg hintet og presenterer her ting kvinner ikke kan.

Disclaimer: Jeg har selvfølgelig ingen intensjon om å henge ut noen her. Men jeg har av og til problemer med å se grensene for mine egne morsomheter. En gang havnet jeg for eksempel i et lystig lag med noen kvinner fra Ottar sammen med en del individer fra ulike organisasjoner og foreninger. Alt var trivelig helt til en av kvinnene fra Ottar henvendte seg til meg, som hadde flaskeåpner, og spurte om jeg kunne åpne øllen hennes. Det var da jeg smalt til med morsomheten «Det må en mann til for det ja!» Stemningen ble med ett flere hakk kaldere, og siden vi av alle ting befant oss på Danskebåten fikk jeg flashback til en scene fra mitt tidligere liv da jeg kastet meg i den iskalde sjøen mens Titanic sank. En representant fra Bondeungdomslaget fant frem en ukulele og forsøkte spille opp en liten slått for å skape fred i rommet. Representanten fra IS gjemte seg i et hjørne for å vente og velge parti når det ble klart hvem som var sterkest. Heldigvis fikk jeg glattet over det hele, med en enda tammere spøk om menns  håpløse evner til å tisse rett, den liker alltid Ottar. Men kort sagt, om noen blir fornærmet over teksten under så er det ikke meningen. Tror jeg.

Forresten så er historien over ikke helt sann. Jeg var ikke ombord i Titanic i et tidligere liv og det var en fele, ikke en ukulele. Uansett, her er listen:

Lukeparkere
Kvinner i bil er en interessant greie. Jeg føler meg ofte tryggere med kvinnelige sjåfører. De har ikke den samme tendensen som menn til å «gi litt ekstra i svingen» eller «gasse opp før rundkjøringen». Petter Northug har vel en gang for alle bevist at det siste ikke er et sjakktrekk. Men når kvinner passerer en viss alder blir de livsfarlige på veiene, uten evne til å vurdere sine egne grenser.

6789mercer1031_Car_Accident
«Mannen min sa bilen hadde firehjulstrekk og kunne kjøre i alle forhold! Løgnhalsen!»

Selv om legen har gitt pålegg om at briller MÅ brukes under kjøring kan du banne på at disse ligger nederst i veska. Det er derfor damer over 50 har det med å huke seg frem over rattet og myse mens de kjører.

Jeg husker selv en gang min egen mor spurte «Hva står på det skiltet?» Skiltet var plassert 20 meter foran oss og forklarte at dette var enveiskjørt gate med motgående trikk. Det var da storesøster truet med å ta over rattet om ikke mamma snarest gravde frem brillene sine fra veska. Noe hun så gjorde. I fart.

lukepark4432
«Se der ja, denne parkeringen ble perfekt!»

Det interessante er at kvinner kan være multitaskere til tusen. Men når det kommer til lukeparkering kortsluttes et eller annet. Det å koordinere rattet med rygging ser ut til å være en umulig oppgave.

Jeg så en gang to damer i alderen 50 pluss samarbeide om en lukeparkering. Det hørtes ut som reven hadde kommet inn i et hønsehus, bilen endte opp med fronten halvveis ut i gata, hekken stod godt innpå fortauet med ett hjul solid plantet på fortauskanten og Mercedesen bak hadde en finfin bulk i fronten. De to damene steg ut av bilen, så fornøyd på hverandre og sa » Det gikk jo bra!» Så trippet de bortover veien, med et godt tak om veskene sine og uavbrutt tjatring.

Cirka 30 meter nedi gata hører jeg så hun som var ansvarlig for å holde i rattet utbryte «Der er jo brillene mine!»

Skru i lyspærer
Det er ganske utrolig, men kvinner ser rett og slett ut til å ha en fysisk aversjon mot å skru i lyspærer. Om lyset er gått kan du være sikker på at det forblir svart i rommet inntil en mann kommer til. Jeg har til og med gjort forsøk ved å legge lyspæren frem og ingenting skjer.

biuq321
Markedsførere har de underligste ideer for å lokke oss i forbruksfella. Jeg vurderer å sende inn dette bildet til instagramkontoen @shedidntreallydothat.

Om du hadde hatt et realityshow hvor du hadde plassert kun kvinner inn i et digert rom ville sikkert noe av det første som skjedde vært at lyset gikk og slik hadde det forblitt. Jeg kan ikke se noen annen forklaring enn at dette henger sammen med kvinners behov for stearinlys og å ha det «koselig».

svart
En uke ut i realityserien «No mans land» nådde spenningen nye høyder.

Sjekke filteret i vaskemaskinen
Til å være så glade i vaskemaskiner vet kvinner ofte overraskende lite om dem. De vet helt fin hvilket av de 127 programmene en skal bruke, hvilken av de 15 skuffene en skal fylle såpe i når og til enhver tid hvilken såpe. Men når maskinen lyser et tydelig «Error!!!» blir de blanke i øynene og litt betuttet. Da forsøker de gjerne å trykke på startknappen igjen og gjentar det til motoren i maskinen går varm og reperatør må tilkalles. Å sjekke filteret for Q-tips, hårstrikker, siste utgave av Kamille etc. aner de ikke hvordan en gjør.

Om du spør om de har gjort det vil de trolig sjekke innsiden av maskinen og fornøyd konstantere «Ingenting her!»

Tenne gassgrillen
Jeg var bortreist en liten helg for ikke lenge siden. Mammaen hadde besøk av sine to søstre. Om en regner med Thelma og Ellie var det ikke mindre en 5 kvinner i huset. Likevel ringte de meg når de skulle tenne gassgrillen for å lage middag. Til info så er gassgrillen utstyrt med en stor rød knapp for å tenne moroa.

20140606-184657-67617231.jpg
Denne dingsen krever 1 ting. Noen som er særs glade i å trykke på knapper.

Jeg har en anelse om at pølsene til slutt ble stekt i stekepanna denne dagen. Kvinner har utvilsomt ikke den samme gleden som menn over å trykke på enhver knapp de ser.

4460
Alle menn: It’s a trap!

Ta opp dosete
Hvor vanskelig kan det være? Du sitter på do, gjør ditt og datt. Når du er ferdig trekker du opp, snur deg rundt og tar opp dosetet slik at det er klart til neste person som kommer inn. Lettere blir det ikke! Her har jeg til og med tegnet en dårlig utført bruksanvisning for å gjøre det så enkelt som mulig:

321ki
Se der! Så enkelt kan det gjøres!

Om du har mannlig samboer er sjansen stor for at det ikke er du som skal bruke toalettet neste gang. Da er det greit om dosete er oppe og ikke nede. Om dette skjer om natta litt i ørska så er det en fare for at mannen ikke helt ser seg for. Om da hele dolokket ligger nede får det katastrofale konsekvenser.

Barbed+Wire+Toilet+Seat
Om vi hadde et dosete som dette hjemme hadde jeg gareantert tatt det ned. Og opp. Og ned igjen. VI snakker dagesvis med moro!

Det kan jo være at det er fordi de ikke kan trekke opp at kvinner ønsker å ha dosetet nede til enhver tid, men akkurat det har jeg ingen bevis for og krysser fingrene for at det ikke er tilfelle. Jeg skal hvertfall trene Thelma til å løfte opp dosete hver eneste gang hun er ferdig på do.

Men kvinner, bare så det er sagt. Dere er fantastiske. Og for the record så gjelder ikke påstandene over for Thelma og Ellie. De er jo utvilsomt små genier som makter alt!

Følg Superpapsen på Facebook for å se om jeg må sove på sofaen i natt!

9 kommentarer

 1. Det slår meg (nok en gang) at jeg og mannen i huset er litt utradisjonelle. Vi passer listene veldig godt…bare at vi passer feil lister :p
  Jaja ,nobodys perfect! Hi, my name is Nobody!

  1. Hi Nobody! Godt å høre at det ikke bare er jeg som tar feil av forventninger til kjønnsroller. Må innrømme at søpla går kjapt ut. Bytte av lyspærer kan derimot ta litt tid 😀

 2. Unnskyld meg, men det er altså meningen at man skal legge ned dolokket før du skyller ned…

  1. Hæ??? Da ser en jo ikke om ting forsvinner. Tenk om det ligger nedi der og godgjør seg til neste stakkar som kommer

   1. Det er lov å sjekke etterpå altså! Men hvis lokker er åpent så virvler det ekle ting rundt om i rommet, og på tannbørsten din (om den ikke er inni et skap)… 🙁

   2. Hæ? I Ski lærer vi alle at en må legge hodet nedi skåla når en trekker opp for å forsikre seg at alt går ned. Der har du kanskje også forklaringen på at folk fra Ski lukter litt rart. Det har du kanskje merket 😛 Neida, dosetet alltid ned! Og så opp etter at det er spylt 😀

 3. elisabethinnerstiveien

  Vel vel…Jeg kan i alle fall skru i lyspærer og leke rørlegger, men lukeparkering får jeg utslett av, det er sant. Og dolokket skal være nede for å holde kloakkrottene borte. 🙂

  1. Da kan du hvertfall en ting jeg ikke kan. Men jeg trodde problemet var de hvite alligatorene…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *