Hvordan feirer en nybakt storesøster?

Tusen takk for alle lykkeønskninger! Som mange har fått med seg har jo vår lille familie blitt litt større de siste dagene. Og ja, alt står bra til med mor, far og nybakt barn. Men hva med storesøster lurer dere kanskje? Hvordan står det til med Thelma oppi det hele?

123

Thelma har blitt forberedt grundig på å bli storesøster, men jeg må innrømme at det var med spent følelse jeg hentet henne i barnehagen i dag. I går var hun nemlig hjemme med tante mens jeg gjorde en storslagen innsats på sykehuset for å sørge for mor og barns velvære. Hadde Thelma hatt det bra? Og hva hadde egentlig Thelma gjort i mellomtiden? Det viste seg å ikke være så rent lite.

– Hun hadde spist pannekaker til frokost.

– Pannekakene ble akkompagnert med hjemmelaget kakao.

– Massasje ble gitt i tide og utide (til den nybakte storesøsteren, ikke til tante. Såvidt jeg forstod).

– Det ble inntatt risegrynsgrøt til lunsj.

– Det ble bestilt pizza til middag.

– Det ble spist bolle, opptil flere.

– Det ble feiret med brus.

– En ny flaske med skumbad stod på badet og hadde tydeligvis blitt flittig brukt, for den var allerede halvtom.

– Hun hadde fått leke fritt med iPaden både tidlig og sent.

– Hun overtalte tante til å bære henne rundt hver gang de skulle ut.

– Hun fikk flettet håret tilnærmet profesjonelt.

– Jeg tror natten ble tilbrakt inne i mamma og pappa sin seng sammen med tante.

Med andre ord var det ikke en rent liten feiring Thelma har vært med på. Hun fikk en storesøstergave av meg og mammaen, men jeg lurer på om tante gjorde en mye bedre jobb enn oss for å gjøre hendelsen ekstra spesiell.

Men det skal understrekes at det beste nok var da pappa kom i barnehagen og hentet i dag med ordene «Nå skal du og jeg være hjemme».

Tante skal ha enorm takk for både å ha stilt opp på kort varsel og for en fantastisk innsats! Jeg innså uansett at jeg hadde litt å følge opp etter tantes festbonanza for ikke å skape en total nedtur. Mammaen var ikke helt med på de planene. For før vi skulle gå fra mammaen, etter en liten visitt hos lillesøster, fikk jeg den formanene beskjeden «Ikke ta helt av. Husk at det skal bli hverdag igjen.»

Hallo! Vi snakker om en nybakt storesøster her! Da skal en absolutt ikke holde igjen. Selv har jeg fortsatt negative minner fra da jeg selv ble storebror i en alder av 8 år. Kanskje ikke rart med tanke på at damen til farfaren min, som forøvrig var en meget hyggelig og gavmild mann, maktet å ytre ordene «Du må huske at du ikke er minst lenger nå. Det blir ikke så mange gaver på deg lenger.» Mamma gjorde utvilsomt det som senere skulle bli kjent som «Facepalm» både mentalt og fysisk der og da.

127

Thelma skal oppleve det absolutt motsatte av dette. Dessuten var det jo på en måte en slags bursdag i går, og det må jo feires. Så jeg syns det var på sin plass å tilby Thelma det hun måtte ønske på veien hjem. Jeg spurte om hun ville feire med sjokolade, godteri eller sjokoladepudding, eller noe annet. Til min forskrekkelse viser det seg at jeg har ikke bare et geni til datter, men også en prinsippfast puritaner. Dette var nemlig hva Thelma svarte:

– Godteri er bare på lørdag pappa! Og det er ikke lørdag idag.

For å si det sånn så har hun ikke det fra meg. Men vi endte opp med en pakke ferdigsmurte knekkebrød med brunost og en eske lakrispastiller.

124
Har jeg feilet som far når datteren min velger dette for å feire?

Min og Thelma sin oppfatning av feiring er tydeligvis litt forskjellig. Men hun var storfornøyd.

125
«Jeg skulle ønske jeg ble storesøster hver dag pappa!» Det kan jeg garantere at mammaen ikke er med på.

Så lurer du kanskje på hva med Julius og pappaen selv? Vel for å si det sånn har Julius, hunden som tross alt er vårt eldste «barn», fått både kylling til middag og diverse godbiter, og selv har jeg ingen planer om å spare på noen ting. Så jeg håper det er greit for deg mammaen at jeg åpner denne Champagnen idag?

126
Jeg har blitt pappa! Må ikke det feires?

Vil mammaen si ja? Vil jeg åpne flasken uansett? Hva vil Thelma si når lillesøsteren kommer i hus? Og hva heter lillesøster? Følg Superpapsen på Facebook, og vær sikker på å få med deg svarene hele folket venter på.

12 kommentarer

 1. Gratulerer så mye med lovlig sjampis! Endelig kan du gulpe nedpå med applaus attpåtil.

  Grattis med en liten datter!

  1. Takk! Mammaen vil nok at jeg venter, men skal love at det blir et glass på begge snart! Endelig slutt på å drikke i smug etter å ha holdt på linjen med sympatiavholds. Ok det siste var ikke helt sant :p

 2. Gratulerer så mye med en liten til og til Thelma som har blitt storesøster (ja og mammaen da ;)).

  Gode råd jeg tar med meg her når lillemann blir storebror til sommeren. Onkel må leies inn skjønner jeg…

  1. Be onkel sette av hele sommeren for sikkerhets skyld. Og takk!

 3. Gratulerer! 🙂

  1. Takk! Det er nå det blir moro påstår de.

 4. Fine fine Thelma! Gratulerer så mye med den nye prinsessen! !!!

  1. Tusen takk sier Thelma og jeg!

 5. Ønsker dere fortsatt super feiring! Jeg er tilhenger av å kjøre full bursdag i 30 dager til ende, med masse leker, pinjata, dansing, fine klær, gassballonger, ansiktsmaling, klovn, tryllekunstner og alt dere måtte finne av godsaker.
  Men må champagne har ingenting med et barns bursdag å gjøre! Vi drikker ikke alkohol når vi har ansvar for barn, gjør vi vel?

 6. Gratulerer så masse! Sørg for at mamma får være med på feiringen og får et smørbrød med rå biff, serranoskinke og overmoden brie.. Det har iallfall jeg bestilt til den tid kommer.

  Men seriøst, fint med inspirasjon til hva man skal gjøre for storesøster. Selv syntes jeg det sugde med søsken til jeg flyttet hjemmefra..

 7. Kjersti

  Er så spent på navnet!!!

  1. Det kommer! Snart…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *