Superpapsens fødebag

Jepp, vi er der dere, såpass nærme fødselen at moroa må planlegges. Og det er ikke rent lite som må være klart. For eksempel alt mammaene må ha med seg på sykehuset. Om nettopp det temaet er det jo nesten skrevet egne avhandlinger.

Men hva med oss menn? Skal ikke vi være til stede og støtte kvinnen i denne viktige begivenheten i livet? Jo selvfølgelig. Så hva skal mannen ha med seg i fødebagen? Superpapsen, som veteran i faget, gir deg svaret.

DSC_0022

Deodorant
For mannen er en fødsel i stor grad synonymt med stress og nærvøsitet. Om du ikke ønsker å måtte stå som en litt evneveik Tyrannosaurus rex, med armene klemt tett inntil kroppen, mens du hilser på jordmor, serverer mammen saft og holder et ben eller to, så pakker du med en nøddeodorant. Hele fødestua vil takke deg.

Sjokolade og brus
Dette er absolutt førstepri. Om du skal komme deg gjennom fødselen som en mann er det viktig at blodsukkeret er på topp. Og sørg for at det enkelt kan deles med mammaen om du vil ha glede av det selv. Hun har neppe prioritert dette i sin egen pakking.

Sleng gjerne med noe frukt også, men ikke pakk det på forhånd. Du har ikke lyst til å ta opp en to uker gammel banan mens du heier mammaen frem.

Matpakke
En fødsel kan ta en stund. Men å ymte frempå at «Jeg bare stikker ut og finner meg en pølse jeg» mens det hele står på er IKKE et alternativ. Jeg har hørt om menn som har gått glipp av selve høydepunktet som en følge av dette. Jeg har en anelse om at det var planlagt fra hans side.

Men hvordan rekker du egentlig å skulle pakke en matpakke når det hele står på? Pakk den på forhånd, smell den inn i fryseren og la den ligge der inntil avreise. Når du blir sulten, så er den ferdig tint. Det blir ikke noe gourmetmåltid, men den bedre middagen får du nesten spare til senere.

Badebukse
Vi skal være på sykehuset en stund. Jeg visste ikke om det da Thelma kom til verden, men de har visstnok ypperlige badetilbud på Ullevål, spesielt tilrettelagt for oss som skal ha barn. Så denne gangen har jeg pakket med en badebukse for å utnytte opplevelsen til det fulle.

Litt luksus må jo en småbarnsfar unne seg.

iPad
Det er jo greit å holde seg oppdatert på både nyheter og sosiale medier. Om revolusjonen i Ukraina slår til eller noen legger ut et sinnsykt interessant sitat på Facebook kan det jo hende at mammaen også vil vise om det. iBook er dessuten helt ypperlig når ting drøyer ut.

Rene sokker og bokser
Om en først risikerer å skulle legge ut bilde av seg selv like etter fødselen i bare undertøyet er det jo greit om det i det minste er rent. Dessuten er det på sin plass å møte det lille nye mirakelet med rene sokker og undertøy.

Pondus
Å pakke med mye leselyktyre foruten iPaden er nesten uaktuelt. Jeg er jo ikke helt født bak et tre. Men et pondusblad å kose seg med kan neppe skade. Kanskje mammaen også vil sette pris på litt høytlesning?

Vann- og støtsikkert kamera
Denne hendelsen må jo foreviges. Dette kameraet tåler 3 meters vanndybde og fall fra halvannen meters høyde. Med andre ord, samme hva som skjer på denne fødestuen vil minnene være sikret.

Lyddempende hodetelefoner
Jeg har jo tidligere fortalt om min og mammaens parkveld på gravidyoga. Det kom mye interessant ut av det, men instruktøren sa én ting jeg bet meg fast i. Nemlig at mannen må utnytte mulighetene til å sove om han kan. Da er i det minste en av foreldrene uthvilt når den nye verdensborgeren kommer. Jeg vet hvor livlig det kan være på en fødestue, men med disse rakkerne vel plassert på ørene, så skal nok selv jeg kunne finne den nødvendige roen.

Dopapir
Jeg må innrømme at jeg ikke la merke til det da Thelma kom. Men dopapiret på sykehus skal visst være av rimelig grov kvalitet. Jeg liker jo å ha det så behagelig som mulig, så denne kan neppe skade å bringe med.

En avslått mobil
Mobil må du ha med. Som mann har du ansvaret for å holde kontakt med taxien, ringe opp jordmor for å annonsere at du er på vei og gjerne sende en melding til svigermor om at ting er på gang. Men vel fremme bør du straks slå den av. Hvis ikke vil du ha svigerfar, gjennom svigermor, symbolsk hengende over skulderen din med strengt blikk og formanende røst forkledd som «bekymrede meldinger» om ting står bra til. Du har allerede nok å bekymre deg for, så bare skru mobilen av.

En stor, fet og fin sigar
Hey, jeg skal bli far. Igjen! Det er klart dette skal feires til det fulle! Så om du ser meg hutrende utenfor Ullevål sykehus med denne i munnen, så vet du hva som har skjedd.

003d02c0878411e3ad560e19b48852cc_8

Disclaimer:
Det viste seg visst at fødebaggen må gjennomgås av mammaen for godkjenning. Lite visste jeg om det.

Da forsvant visst både dopapiret («Om jeg klarer det papiret, så klarer du»), iPaden («Ingen sosiale medier på fødestua»), Pondus, hodetelefonene («Sove kan du gjøre når barna flytter hjemmefra») og badebuksen. Badekarene på Ullevål er visst ikke ment for akkurat den bruken jeg så for meg.

Det ble så lagt til:
– Et fullt klesskift
– Tannbørste og tannkrem

Sigaren min fant heldigvis ikke mammaen, så den gleden får jeg!

Holder dette inn til mål? Følg Superpapsen på Facebook for å få svaret!

3 kommentarer

  1. Ta med en god dusjsåpe eller noe litt spa-aktig til kona, så kanskje hun ikke merker at du tok med deg Pondus — til oppholdet på pasienthotellet 😉

    1. Takk for tips Hanna! Hun skal nok få et prima opphold så fremt alt annet går bra 😛

  2. […] skulle ta tiden samtidig som en pakker den siste rest av fødebagen, smører seg matpakke og generelt heier mammaen frem kan være vanskelig. Dette skal i tillegg […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *